souvlakia

 

χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά.


grill-1Πριν από το ψήσιμοΑν πάρουμε καλαμάκια από μπαμπού, καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε στα κάρβουνα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν. Βοηθάει αν τα μουσκέψουμε για 30 λεπτά σε νερό πριν περάσουμε σε αυτά το κρέας, αλλά γενικά αποφεύγουμε να τα χρησιμοποιούμε πάνω από ανοιχτή φωτιά.Τα ανοξείδωτα μεταλλικά σουβλάκια είναι προτιμότερα, γιατί διαχέουν τη θερμότητα στο εσωτερικό κάθε κομματιού, διευκολύνοντας το ψήσιμο. Προσοχή όμως γιατί καίνε. Προτιμάμε πλακέ ή τετραγωνισμένα, γιατί τα κομμάτια στερεώνονται καλύτερα και δεν γυρίζουν όταν γυρνάμε τα σουβλάκια. Κόβουμε το κρέας σε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφους κύβους των 2,5 εκ. περίπου. Στα χοιρινά σουβλάκια με ανάμεικτα κομμάτια από μπούτι και λαιμό ή πανσέτα, δίνουμε έμφαση στην ομοιόμορφη κατανομή των λιπαρών κομματιών.

Υλικά


  • 700 γρ. χοιρινό κρέας ψαχνό, ΜΠΟΡΑΣ
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση


Κόβουμε σε  κομμάτια το κρέας, τις πιπεριές το κρεμμύδι και την ντομάτα. Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το κρέας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από βραδύς, να ενωθούν τα αρώματα και να μαλακώσει το κρέας. Καρφώνουμε σε σούβλες ή ξυλάκια τα κομμάτια του κρέατος και των λαχανικών εναλλάξ. Ψήνουμε σε ψησταριά ή σε γκριλ μέχρι να   ροδοψηθεί το κρέας.

pork-logo-site

bbq