Βουβαλίσια Μπιφτεκάκια με μελιτζάνες στο φούρνο


Θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω… αλλά πιστέψτε μας το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει… Τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια ΜΠΟΡΑΣ θα τα βρείτε σε ειδική συσκευασία με 4 μπιφτεκάκια κατεψυγμένα με πιστοποιημένο τρόπο που κρατάει αναλλοίωτα τα συστατικά και την γεύση. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

box fb

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 2 συσκευασίες Βουβαλίσια μπιφτεκάκια ΜΠΟΡΑΣ
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • cook-box3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • φρέσκια ρίγανη ή ξερή
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 1κγ ζάχαρη
  • 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 200γρ τυρί φέτα
  • 100γρ ξηρή μυζήθρα γλυκιά
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ψιλοκομμένο μάραθο
  • 1κγ πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση:


Ξεπαγώνουμε τα Βουβαλίσια μπιφτεκάκια ΜΠΟΡΑΣ από βραδύς στο ψυγείο. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες για λίγο και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια προσθέτοντας το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον μάραθο και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό fournosκρασί και στην συνέχεια μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια ύστερα τοποθετούμε πρώτα τις ροδέλες από τις τηγανιτές πατάτες, πασπαλίζουμε με φέτα και καλύπτουμε με λίγη από την σάλτσα με τα κρεμμύδια που έχουμε ετοιμάσει. Στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο με μια στρώση με μελιτζάνες. Τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια από επάνω και συνεχίζουμε αντίστοιχα με μια στρώση πατάτας και μετά μελιτζάνας. Στο τέλος καλύπτουμε με σάλτσα, ρίχνουμε την ξηρή μυζήθρα και την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 έως 200) για 35 – 40 λεπτά περίπου.