το πιο θρεπτικό, νόστιμο και light σουβλάκι… είναι το βουβαλίσιο !!!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Τo Βουβαλίσιο σουβλάκι φτιάχνεται από εκλεκτά κομμάτια βουβαλίσιου φιλέτου και λαιμού και είναι μαριναρισμένο και σιτεμένο έτσι ώστε να είναι τρυφερό και νόστιμο στο ψήσιμο.sidiiros

 


Υλικά για 4 μεγάλα σουβλάκια: 


  • 500γρ. έτοιμο μαριναρισμένο Βουβαλίσιο κρέας για σουβλάκι
  • 8 ντοματίνια
  • 2 πιπεριές για γεμιστά ( πράσινες ή κίτρινες )
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • αλάτι, θυμάρι, πιπέρι

 

diatrofikes buffalo meat

Συμβουλές για νόστιμο… BBQ


  • Πριν βάλουμε το κρέας στη φωτιά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν γιατί αλλιώς θα ψηθεί εξωτερικά αλλά από μέσα θα μείνει ωμό.
  • Δεν αλατίζουμε «ποτέ» το κρέας πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το αλάτι το στεγνώνει και απορροφά τα υγρά του κρέατος.
  • Να χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για να γυρίζετε το κρέας. Εάν τα γυρίσετε με πηρούνα τρυπιέται και χάνει τους χυμούς του. Στα σουβλάκια το μυστικό είναι να γυρνάμε μόνο μία φορά ανά πλευρά και το πότε το καταλαβαίνουμε αφού το κρέας ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα.
  • Αφού κατεβάσουμε τα ψητά μας από τη φωτιά αλατίζουμε, στίβουμε λεμόνια και προσθέτουμε ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε (πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι κλπ.).

Προετοιμασία : Επειδή τα σουβλάκια μας θέλουν λίγο χρόνο ψησίματος καλό είναι να γκριλάρουμε τα λαχανικά μας από πριν. Βάζουμε στο φούρνο τα κρεμμύδια στη μέση, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα ντοματίνια ολόκληρα. Τα αλατίζουμε και ρίχνουμε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε στο grill για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο. 

Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν και στη συνέχεια σε μεταλλικές σούβλες περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια βουβαλίσιου κρέατος και τα λαχανικά ( όπως φαίνονται στη φωτογραφία ). 

Ψήσιμο : Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη σχάρα. Γυρνάμε μία φορά την κάθε πλευρά ψήνοντας για 7 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Μόλις τα βγάλουμε αλατίζουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και λίγο πιπέρι. Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά για να “ξεκουραστεί” το κρέας…  

Ψήσιμο: Medium: Σκούρο καφέ χρώμα στο εξωτερικό του κρέατος και στο κέντρο ανοιχτό ροζ στους 63°C. Medium Well: Το κέντρο του κρέατος φτάνει στους 68°C και υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό σκούρο και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.


*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο κρέας

*η μερίδα αφορά ένα σουβλάκι 125γρ.

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε Βουβαλίσιο Σουβλάκι Μπόρας

lista-button