βραστό με βουβαλίσιο κρέας και πάπρικα


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικkatsarolaό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Τη συνταγή που ακολουθεί την φτιάχνουμε όλο το χρόνο. Το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή με ένα τηλεφώνημα στο 23270 31109 μπορούμε να σας το στείλουμε εμείς. ( η αποστολή ισχύει για περιοχές που δεν υπάρχει σε καταστήματα λιανικής )

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας ποντίκι ή χτένι σε κομμάτια
  • cook-box2 λίτρα νερό
  • 5 μικρά καρότα στην μέση ή 3 μεγάλα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερυ με τα φύλλα ψιλοκομμένο
  • 1 Δαφνόφυλλο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι.
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κσ γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:


Βάζουμε το Βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι από το βράδυ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το βγάζουμε τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το βουβαλίσιο κρέας, ξαφρίζοντας σταδιακά τον ζωμό μας.
Στην μια ώρα βράσιμο, προσθέτουμε το πράσο, το δαφνόφυλλο το πράσο και το σέλερυ και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα μισάωρο.  Τσιμπάμε το κρέας με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμο.. Πρέπει να είναι τρυφερό.
Το επόμενο βήμα μας είναι να αφαιρέσουμε το κρέας από την κατσαρόλα, να το αφήσουμε στην άκρη σκεπασμένο και να σουρώσουμε τον ζωμό.
Σοτάρουμε ελαφρώς τα υπόλοιπα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια πfournosρος υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε με τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, ξαναβάζουμε το κρέας αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αν θέλουμε προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού βουβαλίσιο καϊμάκι σε κάθε πιάτο…