βουβαλίσιο σουβλάκι με σπιτική bbq sauce


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικkatsarolaό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Τo Βουβαλίσιο σουβλάκι φτιάχνεται από εκλεκτά κομμάτια βουβαλίσιου φιλέτου και λαιμού και είναι μαριναρισμένο και σιτεμένο έτσι ώστε να είναι τρυφερό και νόστιμο στο ψήσιμο. Μπορείτε να το παραγγείλετε με ένα τηλεφώνημα στο 23270 31109  ( η αποστολή ισχύει για περιοχές που δεν υπάρχει σε καταστήματα λιανικής )

Υλικά για 2 άτομα: 


  • 2 βουβαλίσια σουβλάκια Μπόρας
  • cook-box2 βουβαλίσια ριγανάτα λουκάνικα
  • χαλούμι για το έξτρα σουβλάκι
  • αλάτι, θυμάρι, πιπέρι

 

 

 


eshop-footer

Υλικά για την σπιτική bbq sauce: 


  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι
  • ¼ της κούπας ουίσκι
  • ¼ κούπας κέτσαπ
  • Λίγο μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ κούπας μουστάρδα
  • ¼ της κούπας ξύδι
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γουόρτσεστερ (worcestershire)
  • ½ κούπα νερό βραστό

 

Εκτέλεση για την bbq sauce :


Σε κατσαρόλα σοτάρω στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτω το ουίσκι, αφήνω λίγο να εξατμιστεί.Στη συνέχεια προσθέτω μπαχάρι, πελτέ, μουστάρδα, κέτσαπ, γουόρτσεστερ, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια.Τέλος βάζω το νερό και αφήνω να βράσει λίγη ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά.

Ψήσιμο : 


Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα σουβλάκια και προσθέτουμε κομμένο το ριγανάτο λουκάνικο στην αρχή και στο τέλος της σούβλας και τα τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου γυρνώντας τακτικά, 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε τα αλείφουμε με την sauce με ένα πινέλο από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε sauce για όσο χρειαστεί. Προσθέτουμε και το σουβλάκι με χαλούμι και ψήνουμε για 7 λεπτά περίπου γυρνώντας τακτικά. Αλατίζουμε προσθέτοντας το θυμάρι και το πιπέρι. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και προσθέτουμε την σπιτική bbq sauce σε ένα μπολάκι.

Συμβουλές για νόστιμο… BBQ


  • Πριν βάλουμε το κρέας στη φωτιά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν γιατί αλλιώς θα ψηθεί εξωτερικά αλλά από μέσα θα μείνει ωμό.
  • Δεν αλατίζουμε «ποτέ» το κρέας πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το αλάτι το στεγνώνει και απορροφά τα υγρά του κρέατος. Επίσης δεν λαδώνουμε το κρέας πριν το ψήσουμε, το λίπος που περιέχει αρκεί για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη γεύση του.
  • Να χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για να γυρίζετε το κρέας. Εάν τα γυρίσετε με πηρούνα τρυπιέται και χάνει τους χυμούς του. Αντίθετα εάν ψήνουμε λουκάνικα επιβάλλεται να τα τρυπήσουμε πριν γιατί στο ψήσιμο ανοίγουν και ψήνονται καλύτερα.
  • Αφού κατεβάσουμε τα ψητά μας από τη φωτιά αλατίζουμε, στίβουμε λεμόνια και προσθέτουμε ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε (πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι κλπ.).