Βουβαλίσιο φιλέτο με μαρινάδα ginger


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την
grill περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Το Βουβαλίσιο φιλέτο Μπόρας έχει έντονη γεύση και χρώμα, δίνοντας μια ξεχωριστή γαστριμαργική νότα στο ΒΒQ σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη κα μπορείτε να την εκτελέσετε στη σχάρα ή στο τηγάνι. * σας στέλνουμε το φιλέτο σε όλη την Ελλάδα σε ειδική συσκευασία vacuum.

Υλικά για 2 άτομα: 


  • 1 μεγάλο Βουβαλίσιο φιλέτο  ΜΠΟΡΑΣ
  • φρέσκο ginger
  • 1 ακτινίδιο
  • 2 κσ βουβαλίσιο βούτυρο
  • 1κσ εcook-boxλαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, ροζ πιπέρι

Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Πολτοποιούμε το ακτινίδιο καθαρισμένο σε multi προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια στο μίγμα τρίβουμε με τον τρίφτη μια ποσότητα περίπου όσο 2κσ. φρέσκο τζίτζερ. Προθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τοποθετούμε το μίγμα σε μιά πλαστική σακούλα για τρόφιμα μαζί με το Βουβαλίσιο φιλέτο Μπόρας βγάζοντας τον αέρα και κλείνοντας πολύ καλά. Αφήνουμε την μαρινάδα με το Βουβαλίσιο φιλέτο Μπόρας στο ψυγείο για 12 ώρες. Βγάζουμε το φιλέτο από το ψυγείο και το σκουπίζουμε πολύ καλά από την μαρινάδα. Στην συνέχεια το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλικό χερούλι προσθέτουμε το μισό βουβαλίσιο βούτυρο και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το βουβαλίσιο φιλέτο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην συνέχεια τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στην μέγιστη θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το φιλέτο και όσο είναι ακόμη ζεστό το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο ή ροζέ πιπέρι και το υπόλοιπο βουβαλίσιο βούτυρο. Σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.


fournosΨήσιμο: Ο τρόπος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Σε κάθε περίπτωση εμείς σας προτείνουμε να μην ξεπερνάει συνολικά τα 10 λεπτά, για να μείνει το φιλέτο ζουμερό και με όλη τη μοναδική γεύση του βουβαλίσιου κρέατος ΜΠΟΡΑΣ. 

meat in fire