Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα ψημένα με βαλσάμικο, μέλι και κόκκινο κρασί.


Μια πολύ ξεχωριστή συνταγή με τα μοναδικά Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα Μπόρας, ιδανικός μεζές για τσίπουρο αλλά και για παγωμένη μπύρα.

Υλικά για 6 άτομα: 


  • 6 Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα
  • 2κσ μπαλσάμικο με μέλι
  • 6 κοτσάνια θυμάρι φρέσκο ή 1κγ. ξερό
  • cook-box2+1/2 ποτήρια του νερού, κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 1κσ. ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο κορμό κανέλας ή 1/2 κγ.
  • 1 κγ μέλι
  • πιπεριά τσίλι ( αν τα θέλουμε πικάντικα )
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:


Προετοιμασία : Τρυπάμε τα λουκάνικα με πιρούνι από όλες τις πλευρές. Σε ένα βαθύ μπολ μαρινάρουμε για 5 ώρες τουλάχιστον τα λουκάνικα ρίχνοντας το κρασί και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι αδειάζουμε το κρασί από την μαρινάδα, το βαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι, την πιπεριά ολόκληρη και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια το αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Βράζουμε για 10 λεπτά fournosπερίπου με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά και στην συνέχεια βγάζουμε τα λουκάνικα. Δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη αρκετά η σάλτσα. Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί αλείφουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα λουκάνικα ρίχνοντας την σάλτσα πάνω από κάθε λουκάνικο.

Ψήσιμο: Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στο grill του φούρνου, γυρίζοντας τα λουκάνικα να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε ιδανικά με σπιτικό πουρέ πατάτας.