χοιρινή τηγανιά με πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα και καπνιστή πάπρικα


Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε στα σίγουρα αυτή την συνταγή…. Το εξαιρετικό χοιρινό κρέας παραγωγής μας σε συνδυασμό με τα μοναδικά βουβαλίσια πικάντικα λουκάνικα δημιουργούν μια εκρηκτική γεύση για «πολλά τσίπουρα» …. Εμείς προσθέσαμε και καπνιστή πάπρικα που απογείωσε κυριολεκτικά την γεύση…

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 300γρ. χοιρινή τηγανιά ΜΠΟΡΑΣ
  • 2 Βουβαλίσια πικάντικα λουκάνικα
  • cook-box1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • θυμάρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1κσ γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι τσίπουρο με γλυκάνισο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε ένα τηγάνι κατά προτίμηση όχι αντικολητικό ( θέλουμε το κρέας να αρπάξει λίγο ) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε την τηγανιά, το αλάτι και το πιπέρι κgrillαι ανακατεύουμε συνέχεια για να σοτάρουμε καλά το κρέας. Μόλις αρχίζει να «αρπάζει» προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και τα πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα σε ροδέλες. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το τσίπουρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε. Όλη την διαδικασία μαγειρέματος την κάνουμε χωρίς καπάκι για να μην βράσει το κρέας.