γιουβαρλάκια με βουβαλίσιο & χοιρινό κιμά σε σάλτσα ντομάτας


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες τηνkatsarola περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Τη συνταγή που ακολουθεί την φτιάχνουμε όλο το χρόνο. Το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή με ένα τηλεφώνημα στο 23270 31109 μπορούμε να σας το στείλουμε εμείς. ( η αποστολή ισχύει για περιοχές που δεν υπάρχει σε καταστήματα λιανικής )

Υλικά για 6 άτομα: 


  • 500γρ. βουβαλίσιο κιμά από ποντίκι ή λάπα
  • 150γρ χοιρινό κιμά
  • 1+1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα (για γεμιστά)
  • cook-box2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ σταφίδες μαύρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • μερικά φύλλα από σέλερυ ψιλοκομμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο 3/4 ενός ποτηριού και λίγο παραπάνω
  • γλυκιά πάπρικα
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, το μισό κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες, την μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη το ρύζι και το μισό ελαιόλαδο.  Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το υπόλοιπο κkitchen-plusρεμμύδι, την μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και τα φύλλα του σέλερυ. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια με λίγο νερό στο χέρι μας για να μαλακώσει η ζύμη. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ίσα να τα σκεπάζει. Βράζουμε για 20λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα ελαφριά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα σέλερυ.