βουβαλίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας


Τα παραδοσιακά Βkitchen-plusουβαλίσια Μπιφτεκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού. Θα τα βρείτε σε νέα συσκευασία που περιέχει 4 μπιφτέκια κατεψυγμένα. Η προσθήκη του χοιρινού από την φάρμα ΜΠΟΡΑΣ κάνει τη ζύμη πιό αφράτη και δίνει τα απαραίτητα λιπαρά που χρειάζονται για να έχετε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 συσκευασία μπιφτεκάκια βουβαλίσια ΜΠΟΡΑΣ

Για την σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καρότα
  • 500 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 200 ml άσπρο κρασί
  • ελαιόλαδο ή βουβαλίσιο βούτυρο
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φρέσκος βασιλικός
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1κγ κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Βγάζουμε τα μπιφτέκια από την συσκευασία τους και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο. Στη συνέχεια χωρίζουμε το κάθε μπιφτέκι σε 2 μερίδες και πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε ελαφριά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βουβαλίσιο βούτυρο. Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το κύμινο και τα καρότα περασμένα στον τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει το κρεprepareμμύδι. Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες καθώς και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Σβήνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 10λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένα φύλα φρέσκου βασιλικού και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.


fournosΨήσιμο: Μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια και στο φούρνο και να τα προσθέσουμε μετά στη σάλτσα.

meat in fire