τηγανιτά κεφτεδάκια με βουβαλίσιο & χοιρινό κιμά ΜΠΟΡΑ


Σε αυτή την συνταγή συνδυάσαμε το βουβαλίσιο κιμά με την ιδιαίτερη γεύση του βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού κιμά από ελληνικό μόνο κρέας παραγωγής μας. Τα αγαπημένα σε όλους μας κεφτεδάκια αποκτούν μοναδική γεύση…

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 500γρ βουβαλίσιο άπαχο βουβαλίσιο κιμά & 500γρ χοιρινό κιμά Μπόρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2κσ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κσ νιφάδες βρώμης ( σε σκόνη )
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κγ θυμάρι ξερό, πάπρικα καπνιστή
  • 2 κσ ελαιόλαδο ( για τον κιμά )
  • 1 κσ ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας κάθε τόσο τα κεφτεδάκια μας. Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές…