Βουβαλίσια μπριζόλα με σάλτσα ροδιού


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την
grill περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Η βουβαλίσια μπριζόλα έχει έντονη γεύση και χρώμα, δίνοντας μια ξεχωριστή γαστριμαργική νότα στο ΒΒQ σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη κα μπορείτε να την εκτελέσετε στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Υλικά για 2 άτομα: 


  • 2 μεγάλες βουβαλίσιες μπριζόλες ΜΠΟΡΑΣ
  • σπόρια από 1 ρόδι
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 2 κσ βουβαλίσιο βούτυρο
  • 1κσ εcook-boxλαιόλαδο
  • 1+1/2 ποτήρι χυμό ροδιού
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλου
  • 1κσ πετιμέζι σταφυλιού
  • αλάτι, ροζ πιπέρι

Εκτέλεση:


Μαρινάρουμε τις μπριζόλες μας σε μία λεκανίτσα με τον χυμό από το ρόδι, ψικοκομένο κόλιανδρο ( μόνο τα κοτσανάκια ), το πετιμέζι, τα φύλλα φασκόμηλου για 3 ώρες τουλάχιστον. Στην συνέχεια τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κρατάμε την μαρινάδα. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και σε ένα kitchen-plusμεγάλο αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει καλά και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τέλος το βουβαλίσιο βούτυρο, το ροζ πιπέρι και τον κόλιανδρο ψιλοκομένο. Σβήνουμε με την μαρινάδα ( αφού πρώτα την σουρώσουμε ) και χαμηλώνουμε την φωτιά, ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε λίγο ροζ πιπέρι, τα σπόρια από το ρόδι και αφού δέσει αρκετά η σάλτσα ροδιού περιχύνουμε σε κάθε μία την ποσότητα που θέλουμε. Σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι.


fournosΨήσιμο: Μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες και στη σχάρα ή στο φούρνο και να ετοιμάσετε την σάλτσα ξεχωριστά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο καλοψημένες τις θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε να τις κρατήσετε ζουμερές και 10-15 λεπτά είναι αρκετά.

meat in fire