Γρήγορη και νόστιμη καπνιστή χοιρινή πανσέτα Μπόρας με bbq sause και μέλι μαριναρισμένη σε κρασί.


Σε αυτή την πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή χρησιμοποιήσαμε ένα ολόκληρο κομμάτι από καπνιστή πανσέτα από εκλεκτό χοιρινό κρέας της φάρμας ΜΠΟΡΑΣ. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει καθώς σε 30 λεπτά περίπου θα έχετε ένα εξαιρετικό gourmet αποτέλεσμα.

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 600γρ. περίπου χοιρινή πανσέτα Μπόρας ολόκληρη
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο ξηρό (700ml.)
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδου με τα φλούδια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • έτοιμη σάλτσα bbq με μέλι

Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε το κομμάτι της καπνιστής χοιρινής πανσέτας Μπόρας με το κόκκινο κρασί στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κομμάτι της καπνιστής χοιρινής πανσέτας Μπόρας την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί τοποθετούμε την πανσέτα μαζί με τις σκελίδες σκόρο με τα φλούδια, προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ενάμιση ποτήρι κρασί από την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 180ο C. Βγάζουμε την πανσέτα και την αλείφουμε με την bbq σως με μέλι από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο. Ξαναψήνουμε την πανσέτα για 15 λεπτά ακόμη και ύστερα την γυρνάμε πλευρά στο ταψί, αλείφουμε ξανά με την bbq σως και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε την πανσέτα και την τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε από το ταψί το ζουμί και τα σκόρδα, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και σε ένα μπολ προσθέτουμε και λίγη ακόμη bbq σως. Τοποθετούμε την καπνιστή χοιρινή πανσέτα σε ένα ξύλο και την κόβουμε σε κομμάτια 1,5 εκατοστού περίπου. Την σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και με την σως που έχουμε κρατήσει.