Πατατόσουπα με βουβαλίσια καπνιστά λουκάνικα Μπόρας και γραβιέρα Νάξου


Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και νύχτες…. Τα βουβαλίσια καπνιστά λουκάνικα Μπόρας θα προσθέσουν την ελαφρά καπνιστή τους γεύση στη σούπα και θα κάνουν αυτή την πρόταση ξεχωριστή….

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 4 καπνιστά Βουβαλίσια λουκάνικα Μπόρας
  • 1κσ ελαιόλαδο
  • 100γρ φρέσκο βουβαλίσιο βούτυρο
  • 4 κούπες ζωμός κότας
  • 4 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 κούπα γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση:


Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε κομμένο το κρεμμύδι και τις πατάτες σε κυβάκια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό από κοτόπουλο ή έτοιμο φρέσκο κύβο διαλυμένο σε ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο σε κομμένο σε λεπτές ροδέλες , χωρίς λάδι. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και πατάμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το ειδικό εργαλείο χειρός για να λιώνουμε λαχανικά ή με μια μεγάλη τρυπητή επίπεδη κουτάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα αργά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τα βουβαλίσια λουκάνικα και μισό ποτήρι ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε τριμμένη την γραβιέρα Νάξου και αν θέλουμε μερικά φυλλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο.