sandwitch kebab mozzarella

sandwich με βουβαλίσια σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας και mozzarella


Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία για 2 sandwich:  Ψήνουμε 4 σουτζουκάκια Μπόρας με Βουβαλίσιο κρέας στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στο grill. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1κσ ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο ρίχνουμε μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη και στη συνέχεια 1κγ πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. Προσθέτουμε μια φρέσκια ώριμη μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη μια πρέζα ζάχαρη και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να πιεί όλα τα υγρά της. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα αφήνουμε να μείνουν στη σάλτσα για μία ώρα περίπου εκτός φωτιάς και σκεπασμένα με καπάκι, αφού πρώτα τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι σε όλες τις πλευρές τους και τα κόψουμε στη μέση. 

Φτιάχνουμε το sandwich: Διαλέγουμε μια μπαγκέτα και κόβουμε αφαιρώντας τις άκρες και στη συνέχεια κόβουμε στη μέση για να ετοιμάσουμε 2 sandwich. Κόβουμε στη μέση και ανοίγουμε καλά τα ψωμάκια. Στην μία πλευρά τοποθετούμε από 1 φέτα κίτρινη mozzarella και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε με ένα κουτάλι την σάλτσα από την πλευρά που δεν υπάρχει τυρί και από 2 σουτζουκάκια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα ακόμη από επάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη φρέσκια ρίγανη κα σερβίρουμε…. Μια επίθεση γεύσης σας περιμένει !!! 


*η θρεπτική αξία αναφέρεται στα Βουβαλίσια Σουτζουκάκια

thermides-sou

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε τα σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button