Βουβαλίσια Ριγανάτα Λουκάνικα στο φούρνο με πατάτες & γλυκόξινη σάλτσα πορτοκάλι


Μια πολύ έυκολη συνταγή για όλους με τα μοναδικά βουβαλίσια ριγανάτα λουκάνικα Μπόρας. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 2 συσκευασίες Βουβαλίσια Ριγανάτα Λουκάνικα
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • φρcook-boxέσκο ή ξερό δενδρολίβανο
  • 2κσ. ελαιόλαδο
  • 100γρ βουβαλίσιο βούτυρο
  • 2 κσ μουστάρδα με μέλι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1κγ. καφέ ζάχαρη
  • 2κσ. μαγειρική σόδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Για τις πατάτες : Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε με προσοχή και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την σάλτσα: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το μισό βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα με μέλι, την ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσειfournos.

Ψήσιμο: Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί έτσι ώστε να μην σκεπάζουν η μία την άλλη. Αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στις πατάτες. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφριά για να πάει παντού. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και το δενδρολίβανο. Ψήνουμε στους 230οC για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο) και στα μισά του χρόνου ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνουν τραγανές οι πατάτες από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδοκοκκινήσουν σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ξερή ή φρέσκια ρίγανη.