Γρήγορο και νόστιμο κοντοσούβλι με καπνιστό χοιρινό ρολό Μπόρας, ψητά λαχανικά και bbq sause με μέλι


Σε αυτή την πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή χρησιμοποιήσαμε κομμάτια από το χοιρινό καπνιστό ρολό Μπόρας και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Τα εκλεκτά κομμάτια του χοιρινού κρέατος από την φάρμα μας τυλιγμένα σε τραγανή πανσέτα όταν ψήθηκαν χάρισαν απλόχερα τα αρώματα και την γεύση τους, παραμένοντας ζουμερά μέσα και τραγανά από έξω.. Το καλύτερο κοντοσούβλι που θα κάνετε ποτέ… μόνο σε 20 λεπτά!!!

rolo_1

rollo xoir

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 700γρ περίπου χοιρινό καπνιστό ρολό Μπόρας
  • 6 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 5 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 12 ντοματίνια μεσαίου μεγέθους κομμένα στη μέση
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδου με τα φλούδια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • ζάχαρη, αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • έτοιμη σάλτσα bbq με μέλι

Εκτέλεση:


Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών και στη συνέχεια σε 6 τρίγωνα κομμάτια την κάθε ροδέλα (έτσι ώστε να υπάρχει παντού πανσέτα ). Αφήνουμε τα κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστούν. Τοποθετούμε τα κομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τα ντοματίνια, με καπνιστή πάπρικα και αλάτι τα κρεμμύδια. Ψήνουμε στο grill για 15 λεπτά περίπου. Σε μεταλλικά καλαμάκια ξεκινάμε πρώτα με τα σκόρδα και στη συνέχεια εναλλάξ περνάμε τα κομμάτια του ρολού τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλείφουμε με bbq sause, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι και ψήνουμε στο grill για 10 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας τα σουβλάκια και αλείφοντας με την sause.