Παραδοσιακό Σπετσοφάϊ με βουβαλίσια πικάντικα λουκάνικα


Διαλέξαμε να φτιάξουμε μια πολύ αγαπητή συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα αλλά την αυθεντική θα την βρείτε στο όμορφο Πήλιο και στον Βόλο…Τα πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα απογείωσαν… την ήδη πολύ νόστιμη συνταγή. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βουβαλίσιο λουκάνικο Μπόρας θέλετε… καλή επιτυχία!!!

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 2 συσκευασίες βουβαλίσια λουκάνικα πικάντικα ΜΠΟΡΑΣ
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες Σαντορίνης
  • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης & 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
  • 2 ψcook-boxητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες
  • ¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:


Χωρίζουμε τα λουκάνικα, ένα-ένα κομμάτι. Τα κόβουμε σε στρογγυλές ή οβάλ φέτες του 1.3 εκ. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνιfournos και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά. Στο μεταξύ, κόβουμε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες, πλάτους 2.5 εκ. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες πλάτους 2.5 εκ. και μετά στη μέση κατά μήκος ώστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις πράσινες πιπεριές. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» λίγο. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε το λουκάνικο πάλι στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το τσίπουρο, τη ρίγανη και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το τσίπουρο. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 12 με 15 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα. Συνοδεύουμε προαιρετικά με λίγη φέτα στο πλάι.