Κολοκυθάκια γεμιστά με Βουβαλίσιο Καβουρμά


Μια μοναδική γευστική πρόταση από την εταιρεία “ΜΠΟΡΑΣ” που “ανακάλυψε” και καθιέρωσε την διατροφική αξία του Βουβαλίσιου κρέατος το 2000. Ο καβουρμάς “ΜΠΟΡΑΣ” είναι ο αυθεντικός βουβαλίσιος καβουρμάς με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ξεχωρίζει για την μοναδική του γεύση αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Η επιτυχία του βασίζεται στη μυστική μας συνταγή αλλά και στην άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης από ολόκληρα κομμάτια κρέατος, μυρωδικά και βότανα της Ελληνικής γης… Διαβάστε όλη τη συνταγή παρακάτω…

kavourmas GR

 

Μια πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή με Βουβαλίσιο Καβουρμά και Βουβαλίσιο κιμά Μπόρας


Φτιάξαμε μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή βάζοντας τον παραδοσιακό βουβαλίσιο καβουρμά μαζί με βουβαλίσιο κιμά Μπόρα και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό…. αλλά και υγιεινό καθώς το βουβαλίσιο κρέας έχει τον περισσότερο σίδηρο από όλα τα υπόλοιπα κρέατα, την περισσότερη πρωτεΐνη αλλά τα λιγότερα λιπαρά… Δοκιμάστε την και θα σας ενθουσιάσει!!! 

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 8 στρογγυλά κολοκυθάκια  
  • 250 γρ. Βουβαλίσιο Καβουρμά Μπόρα 
  • 250 γρ. Βουβαλίσιο κιμά Μπόρα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι και 4 μικρά 
  • 4 Ντομάτες ώριμες 
  • 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 
  • 8 κ. σ. ρύζι Καρολίνα 
  • 1 ματσάκι άνηθο 
  • Πιπέρι 
  • Αλάτι 
  • 2 ποτήρια ζωμό από κρέας  

 

Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας. Κόβουμε από το επάνω μέρος ένα καπάκι και αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Κρατάμε την  μισή από την κολοκυθόψιχα. Πλένουμε καλά ο ρύζι μας για να φύγει μέρος από το άμυλο. Ψιλοκόβουμε το μεγάλο κρεμμύδι την μία σκελίδα σκόρδο και τον άνηθο. Περνάμε τις 2 ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μισό άνηθο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον Βουβαλίσιο κιμά και τον αφήνουμε να καβουρντιστεί καλά,  προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μετά ρίχνουμε την μισή κολοκυθόψιχα και την ντομάτα και ανακατεύουμε συνέχεια. Στο τέλος προσθέτουμε τον Βουβαλίσιο Καβουρμά και τον μισό ζωμό από το κρέας. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να πιεί τον ζωμό του χωρίς όμως να στεγνώσει. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας αφού πρώτα τα αλατό- πιπερώνουμε λίγο εσωτερικά. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα κολοκυθάκια μας και ενδιάμεσα κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τα μικρά κρεμμύδια στην μέση και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες με τη φλούδα τους. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τον υπόλοιπο άνηθο, ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο ζωμό από κρέας.  

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για μιάμιση ώρα περίπου με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη για να ξεροψηθούν τα κολοκυθάκια μας. 

 


*Πώς υπολογίζουμε μια μερίδα; Συνήθως, όταν λέμε «κανονική μερίδα», αναφερόμαστε στην κλασική μερίδα εστιατορίου, δηλαδή μία ποσότητα φαγητού η οποία χωρά σε ένα μέτριο βαθύ πιάτο χωρίς να ξεπερνά το χείλος του, π.χ. 1 μέτριο βαθύ πιάτο μακαρόνια ή 1 μέτρια μπριζόλα με συνοδευτικό ρύζι και λαχανικά ή 1 μέτριο πιάτο όσπρια έως το χείλος του πιάτου.

 

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο Καβουρμά και Βουβαλίσιο κιμά Μπόρας

lista-button