Βουβαλίσια μπιφτεκάκια με σάλτσα curry και μανιτάρια


Μια συνταγή με άρωμα ανατολής που τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια είναι πρωταγωνιστές με την ξεχωριστή τους γεύση. Σε συνδυασμό με τη πικάντικη σάλτσα δημιουργούν μια εξωτική συνταγή… Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά για 2-4 άτομα : 


  • 1 συσκευασία Βουβαλίσια Μπιφτεκάκια Μπόρας ( 4 μπιφτεκάκια )
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 μικρά μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κσ. κοφτή πάστας κόκκινο κάρυ (ή σκόνη)
  • 1 κ.γ. κίτρινο κάρυ
  • 1 κσ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 200γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • χυμό από 1/2 λαϊμ
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο

 

Εκτέλεση:


Για τη σάλτσα κάρυ :

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες. Τα σοτάρουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το σκόρδο, πιπέρι, αλάτι, το κύμινο και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να φύγει όλο το αλκοόλ. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει χωρίς καθόλου σχεδόν υγρασία.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τη πάστα από κόκκινο κάρυ και τη σκόνη από το κίτρινο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μίγμα ένα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα αφαιρώντας το μίγμα από τη φωτιά. Μόλις το μίγμα γίνει μια ρευστή σαλτσούλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμη υγρασία) την ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνοντας στο τέλος και το χυμό από το lime. Σκεπάζουμε με καπάκι εκτός φωτιάς.

Για τα Βουβαλίσια Μπιφτέκια :

Ψήνουμε τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή σε σχαροτήγανο για 20 λεπτά περίπου γυρνώντας πλευρά στο μισό χρόνο ( αφού πρώτα τα έχουμε ξεπαγώσει καλά ).

Τα τοποθετούμε στο τηγάνι με τη σάλτσα κάρυ και προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών (μισό ποτήρι περίπου). Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου γυρνώντας τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια για να ανακατευτούν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο κόλιανδρο. Συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι basmati. 


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen


Δες και τα μοναδικά μας προϊόντα από ελληνικό χοιρινό κρέας της Φάρμας μας στην Λίμνη Κερκίνη


Πάτησε εδώ για να δεις όλα τα προϊόντα από ελληνικό χοιρινό


 

 

Print Friendly, PDF & Email