Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

Buffalo Meat

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας


Button All

Βουβαλίσιο κρέας Ραγού με παπαρδέλες


Στην ιταλική κουζίνα, το ragù είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας που σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά, εμείς το φτιάξαμε με ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης που σιγομαγειρέυτηκε με τη σάλτσα και δημιούργησε ένα μοναδικό πιάτο με τη ξεχωριστή του γεύση!!! Το συνοδέψαμε με παπαρδέλες που ταιριάζουν ιδανικά. Φυσικά ΜΠΟΡΑΣ!!!


Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 κιλό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας – σπάλα ή ποντίκι
  • 500 γρ παπαρδέλες ή φετουτσίνι (Fettuccine)
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • Σέλερυ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 1 κσ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία κονκασέ (500γρ)
  • 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κγ. ζάχαρη
  • καπνιστή πάπρικα
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

 

συνταγές με βουβαλίσιο κρέας, συνταγές με βουβάλι, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, βάζοντας τα κομμάτια ένα ένα για να μη πέσει η θερμοκρασία και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε να μη γυρνάμε γρήγορά το Βουβαλίσιο κρέας έτσι ώστε να τσιγαριστεί καλά. Κόβουμε το ένα καρότο σε κυβάκια και το άλλο το τρίβουμε στο τρίφτη. Κόβουμε και τη μια πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια και την άλλη την πολτοποιούμε στο multi. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρέας πρώτα το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας το πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη καπνιστή πάπρικα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερυ  και το καρότο κομμένο ( και τις δύο κοπές ) και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, το κονκασέ, τη δάφνη, το θυμάρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ζεστό.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για περίπου 2,5 με 3 ώρες. Μόλις το Βουβαλίσιο κρέας μαλακώσει πολύ το αφαιρούμε από τη σάλτσα και το “μαδάμε” με ένα πιρούνι καλά. Αφαιρούμε και τα φύλλα δάφνης. Στη συνέχεια προσθέτουμε ξανά το Βουβαλίσιο κρέας στη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί το κρέας με τη σάλτσα μας. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα μαζί με το Βουβαλίσιο κρέας. Αν δείτε ότι έχει πολλά υγρά μαγειρέψτε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σερβίρετε ρίχνοντας το ραγού πάνω από ζεστές παπαρδέλες με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen

Buffalo pro black


Print Friendly, PDF & Email