Βουβαλίσιο κρέας με σέλερι λεμονάτο
Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!
Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.
*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας
Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας
Βουβαλίσιο κρέας με σέλερι λεμονάτο
Φτιάξαμε μια γιορτινή συνταγή με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης και φρέσκο σέλερι, λεμονάτο. Το βουβαλίσιο κρέας σιγομαγειρεύτηκε με τα λαχανικά και τα βότανα και μας χάρισε ένα μοναδικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι…Φυσικά ΜΠΟΡΑΣ!!!
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας – σπάλα ή χτένι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κλωνάρια σέλερι
- φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κσ. μουστάρδα με μέλι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
- Χυμό από 1 λεμόνι (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον)
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κγ. ζάχαρη
- 1 κγ. πάπρικα γλυκιά
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης – Μπόρας σε μέτρια κομμάτια το αλατόπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κρέας ετοιμαστεί το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο να σοταριστεί και αυτό καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα μας τα καρότα σε κυβάκια, το σέλερι σε λωρίδες, τον φρέσκο κόλιανδρο και σοτάρουμε καλά.
Σέ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κρασί και τον μισό χυμό από λεμόνι. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και με μια ξύλινη κουτάλα “ξύνουμε” το πάτο της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το μίγμα από το κρασί, την μουστάρδα και τον χυμό από λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι την γλυκιά πάπρικά και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί. Συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να βράσει το βουβαλίσιο κρέας και να πιούν τα λαχανικά τα υγρά τους. Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό από λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.