Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

Buffalo Meat

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας


Button All

Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης με σάλτσα από καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης


Φτιάξαμε ακόμη μια συνταγή με ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης μαζί με μια ξεχωριστή σάλτσα από καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης.  Το Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης σιγόμαγειρεύτηκε στην ιδιαίτερη σαλτσούλα του και μαζί με τα βότανα και τα μπαχαρικά μας προσφέρει ένα ξεχωριστό πιάτο… Φυσικά ΜΠΟΡΑΣ!!!


Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 συσκευασία Βουβαλίσιο Κρέας Κερκίνης ΜΠΟΡΑΣ (700-800γρ) – σπάλα ή ποντίκι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 πιπεριές μεγάλες Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. κοφτή καπνιστή πάπρικα 
  • 1+1/2 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κγ. ζάχαρη
  • θυμάρι
  • κύμινο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Για τις πιπεριές Φλωρίνης : Πλένουμε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε σε ένα σχαροτήγανο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά περίπου γυρνώντας τες στον μισό χρόνο. (για καλύτερη καπνιστή γεύση ψήνουμε στα κάρβουνα για 8 έως 10 λεπτά). Τις τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε το φλούδι τους και εσωτερικά τα σπόρια. Τις βάζουμε στο multi μαζί με λίγο αλάτι και την καπνιστή πάπρικά και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. 

Για το Βουβαλίσιο Κρέας Κερκίνης : Κόβουμε το ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης – Μπόρας σε μέτρια κομμάτια το αλατόπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κρέας ετοιμαστεί το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο να σοταριστεί και αυτό καλά. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σε δυνατή φωτιά σβήνουμε με το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα “ξύνουμε” το πάτο της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε τη σάλτσα από τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το κύμινο και το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό των λαχανικών. 

Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι συμπληρώνοντας στο μισό χρόνο λίγο ζωμό ακόμη αν χρειαστεί από τα λαχανικά. 

Στο τέλος αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου σε κλειστό μάτι κουζίνας και σερβίρουμε ιδανικά με ρυζάκι ή τηγανιτές πατατούλες… Μοναδική γεύση θα δώσει στο φαγητό αν προσθέσετε και λίγο τριμμένο φρέσκο θυμάρι πριν σερβίρετε…

 


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen

Buffalo pro black


Katsarola

 
Print Friendly, PDF & Email