Βουβαλίσιο Σαλαμάκι Κερκίνης – Μπόρας


Εξαιρετικό σε γεύση και σε υφή το βουβαλίσιο σαλάμι και το ημίξηρο σαλαμάκι Μπόρας. Καπνίζεται με φυσικό ξύλο οξιάς και εμπλουτίζεται με φρέσκα βότανα και μυρωδικά για να σας χαρίσει στο τέλος ένα συναρπαστικό γαστριμαργικό ταξίδι.

Βουβαλίσιο Σαλαμάκι σε πατάτες Hasselback

Μια συνταγή που εμείς φτιάξαμε με Βουβαλίσιο Σαλαμάκι και που μας έρχεται από τη μακρινή Στοκχόλμη όπου πρωτοεμφανίστηκε η συνταγή στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hasselbacken από όπου πήρε και το όνομά της. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα σας γίνει συνήθεια!!! ειδικά στους μικρούς μας φίλους…Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

 


*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Σαλάμι

Υλικά για 6 άτομα:


  • 1 συσκευασία Βουβαλίσιο Σαλαμάκι Κερκίνης – Μπόρας
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. Τριμμένη mozzarella
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τις πατάτες πολύ καλά για να φύγει το χώμα χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ( όχι με δοντάκια ) τις χαράζουμε κάθετα με απόσταση περίπου 4-5 χιλιοστά αλλά όχι μέχρι κάτω. Τις αλείβουμε με το σπορέλαιο και τις αλλατοπιπερώνουμε καλά. 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε ελαφρώς. Αφαιρούμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείβουμε καλά τις πατάτες έτσι ώστε το βούτυρο να πάει και μέσα στις εγκοπές. 

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Κόβουμε το βουβαλίσιο σαλαμάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε ανά μία εγκοπή σε κάθε πατάτα. Στις υπόλοιπες εγκοπές βάζουμε τριμμένη mozzarella. Αλείβουμε τις πατάτες στο πάνω μέρος με ένα πινέλο τη κέτσαπ και πασπαλίζουμε με το βασιλικό ψιλοκομμένο και την υπόλοιπη mozzarella.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι οι πατάτες να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen


Print Friendly, PDF & Email