Βουβαλίσια Ριγανάτα Λουκάνικα με τυριά σε σφολιατίνια


Μια πολύ εύκολη συνταγή για όλους με τα μοναδικά βουβαλίσια ριγανάτα λουκάνικα Μπόρας. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Υλικά για 12 σφολιατίνια : 


  • 2 συσκευασίες Βουβαλίσια Ριγανάτα Λουκάνικα – ΜΠΟΡΑΣ ( 4 λουκάνικα )
  • 4 φύλλα σφολιάτας ( 12 περίπου σφολιατίνια )
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200γρ. τριμμένη mozzarella
  • 200 γρ. πικάντική γραβιέρα
  • 2 αβγά
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2κσ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ Βούτυρο αγελαδινό
  • φρέσκια ρίγανη

 

Εκτέλεση:


Για τα σφολιατίνια : Απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει και να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε φύλο σε ίσα τετράγωνα και τα βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο ( αφού πρώτα έχουμε λιώσει το βούτυρο ).

Για την γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο τα βουβαλίσια ριγανάτα λουκάνικα αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε ροδέλες μαζί με την πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τα λουκάνικα τη πιπεριά λίγο φρέσκια ρίγανη, το ένα αβγό και ανακατεύουμε καλά. 

Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στη μέση το μίγμα από τη γέμιση. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα φορμάκια προσέχοντας να περισσεύουν τουλάχιστον 1 εκατοστό σφολιάτας στα τοιχώματα. Αλείβουμε το φύλλο που περισσεύει και την επιφάνεια της γέμισης με το κρόκο από το άλλο αβγό που έχουμε πρώτα αραιώσει με λίγο νερό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα.

Ψήσιμο : Ψήνουμε σε ταψάκι με λίγο νεράκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen

 

Print Friendly, PDF & Email