Βουβάλι Bourguignon, βουβάλι, συνταγές με βουβαλίσιο κρέας, συνταγές με βουβάλι, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Βουβάλι Bourguignon. Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές. Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή Βουβάλι Bourguignon.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας


Βουβάλι Bourguignon, βουβάλι, συνταγές με βουβαλίσιο κρέας, συνταγές με βουβάλι, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας, Bourguignon . Μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας.


Φτιάξαμε μια παραδοσιακή  διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας, η οποία περιλαμβάνεται και στο βιβλίο Mastering the Art of French Cooking της Julia Child και αντικαταστήσαμε το μοσχάρι με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας…. το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!!!

Υλικά για 8 άτομα: 


  • 2 κιλά Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας κιλότο ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο.
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2 μεγάλο καρότα κομμένο σε κύβους.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • 150 γρ. χοιρινή πανσέτα Μπόρας σε 1 κομμάτι.
  • 1/2 κόκκινο κρασί Merlot.
  • 500ml ζωμός βοδινού ή 2 κύβους σε χλιαρό νερό.
  • 1/2 κούπα κονιάκ.
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτα.
  • 2 φύλλα δάφνης.
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
  • 2 κλωναράκια σέλινο.
  • 650γρ. κρεμμύδια στιφάδου.
  • 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Αλάτι, Πιπέρι, κόκκινη πάπρικα γλυκιά.

 

συνταγές με βουβαλίσιο κρέας, συνταγές με βουβάλι, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Εκτέλεση:


Στεγνώνουμε αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας. Σε βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να «αφρίσει» και 1 κ.σ. λάδι. Σωτάρουμε το κρέας, σε δόσεις χωρίς να το στριμώχνουμε, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο όταν χρειαστεί.

Αφού έχουμε βγάλει όλο το κρέας και έχουμε αδειάσει το επιπλέον λίπος/λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κονιάκ και βράζουμε για 1 λεπτό «ξύνοντας» τον πάτο με ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε το υγρό από την κατσαρόλα στο κρέας.

Στην καθαρή πλέον κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να «αφρίσει».

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπέικον κομένο σε χοντρούτσικες φέτες και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι αποκτήσει απαλό χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, τη δάφνη, και το σέλινο με το θυμάρι δεμένα με λίγο σπάγκο κουζίνας (ώστε να μπορούμε εύκολα να τα αφαιρέσουμε στο τέλος).


Τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το ζουμί του, το κρασί και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι ελαφρώς ανοιχτό για 3 1/2 – 4 ώρες μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

Ενώ το κρέας βράζει ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1 κ.σ σούπας βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου αλατισμένα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου αποκτήσουν κατά τόπους χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας έως ότου μαλακώσουν.

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει και σωτάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά τους και αποκτήσουν χρυσό-καφέ χρώμα. Αφού το κρέας μας έχει γίνει προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.


*Πώς υπολογίζουμε μια μερίδα.; Συνήθως, όταν λέμε «κανονική μερίδα», αναφερόμαστε στην κλασική μερίδα εστιατορίου. Δηλαδή μία ποσότητα φαγητού η οποία χωρά σε ένα μέτριο βαθύ πιάτο χωρίς να ξεπερνά το χείλος του. Π.χ. 1 μέτριο βαθύ πιάτο μακαρόνια ή 1 μέτρια μπριζόλα με συνοδευτικό ρύζι και λαχανικά ή 1 μέτριο πιάτο όσπρια έως το χείλος του πιάτου.

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button


 

δες όλα τα συσκευασμένα προϊόντα με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

 

Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας


Αν είστε επαγγελματίας πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.


Bourguignon. Bourguignon. Bourguignon.