Το πιο ξεχωριστό κομμάτι βουβαλίσιου κρέατος…


Εκλεκτό φιλέτο βουβαλίσιο, διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα,  για εστιατόρια που θέλουν να υποστηρίξουν την εικόνα τους και να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό.Μαγειρεύεται όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο και αγαπάει τις απαλές sauce που δεν θα καλύψουν την ξεχωριστή του γεύση.

vouvalia big box

Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότηταςvouvali-diatrofikes

συντήρηση


Θα βρείτε το βουβαλίσιο φιλέτο με συσκευασία 1,5kg περίπου σε κενό αέρος από το κατάστημά μας, νωπό ή κατεψυγμένο. Στην συσκευασία του και σε συντήρηση στους 2o έως 4οC έχει διάρκεια ζωής 1 μήνα ενώ αντίστοιχα το κατεψυγμένο στους -18οC έχει διάρκεια 12 μήνες. Όλα τα κομμάτια βουβαλίσιου κρέατος έχουν υποστεί φυσική ωρίμανση (σίτεμα) τουλάχιστον 12 ημερών

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 23270 31109 για να σας ενημερώσουμε και να σας στείλουμε τον πλήρη κατάλογό μας.

ψήσιμο


Μπορείτε να ψήσετε το βουβαλίσιο φιλέτο στο τηγάνι ή στην σχάρα αλλά όπως και να το κάνετε θα πρέπει να ακολουθείσετε μερικούς απλούς κανόνες για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

  1. Βγάζουμε το κρέας που θα μαγειρέψουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, το χρώμα του αλλάζει (γίνεται λίγο πιο κόκκινο), η όποια μυρωδιά χάνεται και η δομή του  προετοιμάζεται «ψυχολογικά» για ό,τι μέλλει γενέσθαι.Αν το κρέας είναι κατεψυγμένο, το βγάζουμε από την κατάψυξη την προηγουμένη, το τοποθετούμε μέσα σε σκεύος, στο οποίο έχουμε στρώσει 2-3 φύλλα χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην ησυχία του στο ψυγείο για 16 περίπου ώρες, ώστε να αποψυχθεί σιγά-σιγά.Υπόψη πως όταν καταψύχουμε όλα τα βουβαλίσια κρέατα περνάνε από μία διαδικασία σοκ σε φούρνο βαθιάς κατάψυξης -40οC, ώστε οι κρύσταλλοι νερού που θα δημιουργηθούν μέσα τους να είναι όσο το δυνατόν μικρότεροι. Διαφορετικά, κατά την απόψυξη, θα συμπαρασύρουν τους χυμούς τους.

  2. Πριν μπουν τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή στο φούρνο, πρέπει να έχουν σκουπιστεί πολύ καλά με χάρτινη πετσέτα κουζίνας και να είναι εντελώς στεγνά. Ο λόγος είναι ο εξής: όταν το στεγνό κρέας έρχεται σε επαφή με το καυτό βούτυρο ή λάδι, «σοκάρεται» και  δημιουργεί την προστατευτική κρούστα με την βαθιά καραμελόχρωμη όψη που το «σφραγίζει» κρατώντας εσωτερικά τους χυμούς του, άρα και τα χαρακτηριστικά γεύσης, χρώματος, υφής.

  3. Με το που βάζουμε το κρέας να ψηθεί, θα πρέπει να το «αιφνιδιάσουμε» με υψηλή θερμοκρασία (από 160 ως 200 βαθμούς C στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και σίγουρα από 200 και πάνω στο φούρνο). Μόνον αφού κάνει κρούστα (σε περίπου 3 λεπτά για το τηγάνι, 10-20 λεπτά για το φούρνο, ανάλογα με το κρέας και τη συνταγή) θα πρέπει να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία για να ψηθεί σωστά μέσα. Υπόψη εδώ πως για το τσιγάρισμα απαιτείται ελάχιστη ποσότητα λαδιού ή βουτύρου … μιλάμε για το σχεδόν τίποτα, μερικά ml αρκούν!
  4. Το αλάτισμα του κρέατος, πριν ψηθεί ή μαγειρευτεί, προκαλεί -λόγω ώσμωσης- την απώλεια των εσωτερικών υγρών στην αρχή της διαδικασίας. Γι’ αυτό, το αλατίζουμε αφού τσιγαριστεί και βρίσκεται σε κάποιο στάδιο σάλτσας.

  5. Σε ένα ψητό κομμάτι μπριζόλας, φιλέτου κλπ., η ισορροπία της γεύσης ολοκληρώνεται με την τουλάχιστον 10λεπτη ανάπαυσή του μετά το ψήσιμο. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, σε μια μικρή σχάρα πάνω από πιάτο ή δίσκο ή τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και τα καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.  Αυτό επιτρέπει στο κρέας να ξεκουραστεί και να ανασυντάξει τα χαρακτηριστικά του, ενώ σε μας δίνει την ευκαιρία να ετοιμάσουμε ή να ζεστάνουμε σάλτσες και γαρνιρίσματα της συνταγής.

buffalo_ribeye_2

Βαθμοί ψησίματος του φιλέτου


Bleu (Μπλε): Γρήγορο ψήσιμο με έντονο κόκκινο χρώμα στη μέση. Ανάλογα με το βάρος του φιλέτου, ψήνουμε για 1½΄ από κάθε πλευρά.

Saignant (Σενιάν): Επίσης γρήγορο ψήσιμο με κόκκινο προς το ροζέ χρώμα στο κέντρο του φιλέτου. Χρειάζεται 3΄ ψήσιμο από κάθε πλευρά.

Demi Saignant (Ντεμί Σενιάν): Ζουμερό εσωτερικό με μεγαλύτερη θερμοκρασία στο κέντρο του φιλέτου απ’ ό,τι πριν. Χρειάζεται 4,5΄ ψήσιμο από κάθε πλευρά.

A point (Απουάν): Μέτριο ψήσιμο με ροζέ χρώμα στο εσωτερικό του κρέατος. Χρειάζεται 5΄ ψήσιμο ανά πλευρά.