Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας με πράσα και λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού . Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, αλλιώς … τώρα με βουβάλι


Φτιάξαμε μια παραδοσιακή  ελληνική συνταγή που συνήθως τη κάνουμε με χοιρινό κρέας, σας προτείνουμε να τη κάνετε με βουβαλίσιο κρέας και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει !!!

Υλικά για 6 άτομα: 


  • 1 1/2 κιλό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας ποντίκι
  • 2 κιλά πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 πατάτες μέτριες ( για τη σάλτσα γιαούρτι )
  • 2 καρότα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη σάλτσα γιαούρτι:


  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • ψιλοκομμένο εστραγκόν ( λεμονόχορτο )

 

Εκτέλεση:


Κόβουμε το Βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα σοτάρουμε το κρέας ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί κι αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό, αλάτι,πιπέρι την πάπρικα και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα πράσα μας και τα κόβουμε σε κυλινδρικά κομμάτια, τα καρότα μας σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες με λίγο ζεστό ζωμό βοδινού ( χλιαρό νερό με 1 κύβο )  στην κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά μας.

 

Για την σάλτσα γιαουρτιού:


Αφαιρούμε από τη κατσαρόλα τις δύο πατάτες που έχουμε μαγειρέψει. Στο multi προσθέτουμε τις πατάτες και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το χυμό λεμονιού και το λεμονόχορτο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα. Περιχύνουμε με αυτή ο φαγητό μας και ανακατεύουμε αργά για να πάει παντού.

 


*Πώς υπολογίζουμε μια μερίδα.; Συνήθως, όταν λέμε «κανονική μερίδα», αναφερόμαστε στην κλασική μερίδα εστιατορίου. Δηλαδή μία ποσότητα φαγητού η οποία χωρά σε ένα μέτριο βαθύ πιάτο χωρίς να ξεπερνά το χείλος του. Π.χ. 1 μέτριο βαθύ πιάτο μακαρόνια ή 1 μέτρια μπριζόλα με συνοδευτικό ρύζι και λαχανικά ή 1 μέτριο πιάτο όσπρια έως το χείλος του πιάτου.

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button

Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας