Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας κοκκινιστό με ρύζι

ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό!!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Βουβαλίσιο κρέας κοκκινιστό με βουτυράτο ρύζι. Μια “μαμαδίστικη” συνταγή με ξεχωριστή διατροφική αξία για εσάς και τα παιδιά σας…


Φτιάξαμε μια αγαπημένη συνταγή με ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας που απογείωσε το κατά τα άλλα συνηθισμένο κοκκινιστό. Ένα φαγάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνη με λίγες θερμίδες… 

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 750 γρ. Βουβαλίσιο κρέας ελιά ή κιλότο.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 ώριμη ψιλοκομμένη ντομάτα, 1 κ.σ. πελτές. 
  • 1 καρότο. 
  • 2 πιπερίες πράσινες κέρατο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο. 
  • λευκό κρασί. 
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
  • θυμάρι, πάπρικα, 2 φύλα δάφνης.
  • αλάτι και πιπέρι.
  • ζάχαρη (για τη σάλτσα).
  • ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι. 
  • 1κσ Βουβαλίσιο βούτυρο.

Εκτέλεση για το κρέας: 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές, την ντομάτα, το καρότο και τα σκόρδα μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και προσθέτουμε το Βουβαλίσιο κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια μαζί με 2 φύλα δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και αφού το σοτάρουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Βουβαλίσιο κρέας που έχουμε πριν στραγγίσει καλά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.


Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το θυμάρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε με μια κουτάλα τα 2/3  ζωμό από το βουβαλίσιο κρέας ( το οποίο κρατήσαμε ζεστό ), τον υπόλοιπο ζωμό θα τον χρησιμοποιήσουμε για το ρύζι μας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 ώρα περίπου ( ίσως και λίγο περισσότερο ) και στη διάρκεια προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί. Σβήνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί και να δέσει.

Εκτέλεση για το Ρύζι: 


Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέτουμε μια κουταλιά βουβαλίσιο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μιάμιση κούπα ρύζι για πιλάφι. Σοτάρουμε το ρύζι με το βούτυρο μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και 2 κούπες ζωμό από το βουβαλίσιο κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανοίγουμε το καπάκι και χωρίς να ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για να μη χάσει την υγρασία του.  

Σερβίρισμα:


Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρέσκο θυμάρι. 


*Πώς υπολογίζουμε μια μερίδα.; Συνήθως, όταν λέμε «κανονική μερίδα», αναφερόμαστε στην κλασική μερίδα εστιατορίου. Δηλαδή μία ποσότητα φαγητού η οποία χωρά σε ένα μέτριο βαθύ πιάτο χωρίς να ξεπερνά το χείλος του. Π.χ. 1 μέτριο βαθύ πιάτο μακαρόνια ή 1 μέτρια μπριζόλα με συνοδευτικό ρύζι και λαχανικά ή 1 μέτριο πιάτο όσπρια έως το χείλος του πιάτου.

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button

ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Μπόρας