Βραστό με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας

Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

Βραστό με Βουβαλίσιο κρέας και λαχανικά . Μια αγαπημένη συνταγή με ξεχωριστή διατροφική αξία για εσάς και τα παιδιά σας…


Φτιάξαμε μια αγαπημένη συνταγή με ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας που απογείωσε το κατά τα άλλα συνηθισμένο βραστό. Ένα φαγάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνη με λίγες θερμίδες… 

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας ποντίκι ή χτένι σε κομμάτια.
  • cook-box2 λίτρα νερό.
  • 5 μικρά καρότα στην μέση ή 3 μεγάλα σε ροδέλες.
  • 3 πατάτες σε μεγάλους κύβους.
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στην μέση.
  • 1 πράσο σε ροδέλες.
  • 2 κλωνάρια σέλερυ με τα φύλλα ψιλοκομμένο.
  • 1 Δαφνόφυλλο.
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 κσ γλυκιά πάπρικα.

Εκτέλεση:


Βάζουμε το Βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι από το βράδυ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το βγάζουμε τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το βουβαλίσιο κρέας, ξαφρίζοντας σταδιακά τον ζωμό μας.
Στην μια ώρα βράσιμο, προσθέτουμε το πράσο, το δαφνόφυλλο το πράσο και το σέλερυ και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα μισάωρο.  Τσιμπάμε το κρέας με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμο.. Πρέπει να είναι τρυφερό.
Το επόμενο βήμα μας είναι να αφαιρέσουμε το κρέας από την κατσαρόλα, να το αφήσουμε στην άκρη σκεπασμένο και να σουρώσουμε τον ζωμό.
Σοτάρουμε ελαφρώς τα υπόλοιπα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια πfournosρος υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε με τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, ξαναβάζουμε το κρέας αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αν θέλουμε προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού βουβαλίσιο καϊμάκι σε κάθε πιάτο…


*Πώς υπολογίζουμε μια μερίδα.; Συνήθως, όταν λέμε «κανονική μερίδα», αναφερόμαστε στην κλασική μερίδα εστιατορίου. Δηλαδή μία ποσότητα φαγητού η οποία χωρά σε ένα μέτριο βαθύ πιάτο χωρίς να ξεπερνά το χείλος του. Π.χ. 1 μέτριο βαθύ πιάτο μακαρόνια ή 1 μέτρια μπριζόλα με συνοδευτικό ρύζι και λαχανικά ή 1 μέτριο πιάτο όσπρια έως το χείλος του πιάτου.

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button

Ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας