βουβαλίσια μπριζόλα rib eye φυσικής ωρίμανσης


Η βουβαλίσια μπριζόλα Μπόρας είναι μοναδική. Η γεύση της είναι ξεχωριστή και δεν θυμίζει σε τίποτα καμία άλλη. Είναι περιορισμένη σε ποσότητα και επιλεγμένη από ξεχωριστά βουβάλια. Η διαδικασία φυσικής ωρίμανσης (σίτεμα) που ακολουθούμε για 20 ημέρες τουλάχιστον διασφαλίζει την ποιότητα και δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ιδανικά ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται με sauce γιαουρτιού ή jack daniels sauce ή με φρέσκα μυρωδικά και ψητά λαχανικά.

Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

vouvali-diatrofikes

συντήρηση


Στην αγορά διατίθεται σε συσκευασία σε κενό αέρος νωπή ή κατεψυγμένη σε ολόκληρο κομμάτι ή και μεμονωμένα. Στην συσκευασία του και σε συντήρηση στους 2o έως 4οC έχει διάρκεια ζωής 1 μήνα ενώ αντίστοιχα το κατεψυγμένο στους -18οC έχει διάρκεια 12 μήνες.

mprizola

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 23270 31109 για να σας ενημερώσουμε και να σας στείλουμε τον πλήρη κατάλογό μας.

ψήσιμο


Για να κρατήσουμε ζουμερό το κρέας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείριση της φωτιάς και τηρούμε κάποιους γενικούς κανόνες για να εξασφαλίσουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Σας παραθέτουμε μερικούς βασικούς κανόνες για τέλειο bbq. Η βουβαλίσια μπριζόλα κατά κανόνα ψήνεται MEDIUM και MEDIUM WELL.

  • Όπως όλα τα σουβλάκια για να κρατήσουμε ζουμερό το κρέας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείριση της φωτιάς και τηρούμε κάποιους γενικούς κανόνες για να εξασφαλίσουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Σας παραθέτουμε μερικούς βασικούς κανόνες για τέλειο bbq
  • Πριν βάλουμε το κρέας στη φωτιά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν γιατί αλλιώς θα ψηθεί εξωτερικά αλλά από μέσα θα μείνει ωμό.
  • Εάν θέλουμε μαρινάρουμε για κάποιες ώρες το κρέας αλλά πριν το τοποθετήσουμε στη φωτιά το στραγγίζουμε πολύ καλά και αλείφουμε με λίγο λάδι τη σχάρα για να μην κολλήσει. Το μαρινάρισμα βοηθάει τα κρέατα να είναι πιο τρυφερά, ζουμερά και εύγευστα.
  • Δεν αλατίζουμε «ποτέ» το κρέας πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το αλάτι το στεγνώνει και απορροφά τα υγρά του κρέατος. Επίσης δεν λαδώνουμε το κρέας πριν το ψήσουμε, το λίπος που περιέχει αρκεί για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη γεύση του.
  • Τα κάρβουνα πρέπει να καλύπτουν όλη την επιφάνεια της σχάρας γιατί αλλιώς τα κρέατα που είναι στην άκρη θα μείνουν άψητα.
  • Επειδή η θερμότητα είναι αυτή που ψήνει το κρέας και όχι η φωτιά, καλό θα ήταν να βάλετε το κρέας στα κάρβουνα όταν διατηρούν από μόνα τους τη ζέστη.
  • Να χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για να γυρίζετε το κρέας. Εάν τα γυρίσετε με πηρούνα τρυπιέται και χάνει τους χυμούς του.
  • Εάν την ώρα που ψήνουμε πάρουν φωτιά τα κάρβουνα δεν ρίχνουμε ποτέ νερό. Το καλύτερο είναι να ρίξουμε χονδρό αλάτι στη φωτιά ή να ψεκάσουμε το κρέας με λίγο κόκκινο κρασί.
  • Αφού κατεβάσουμε τα ψητά μας από τη φωτιά αλατίζουμε, στύβουμε λεμόνια και προσθέτουμε ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε (πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι κλπ.).
  • Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και θα απολαύσετε τα ψητά σας!