Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα ψημένα σε φωλιά σφολιάτας με μοτσαρέλλα


Μια πρωτότυπη συνταγή με τα μοναδικά Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα Μπόρας, θα τη λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι….

Υλικά για 8 άτομα: 


4 Βουβαλίσια Χωριάτικα Λουκάνικα – 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας – 250 γρ. μοτσαρέλλα κίτρινη τριμμένη – 4 κγ μουστάρδα με μέλι – βούτυρο βουβαλίσιο – 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:


Προετοιμασία : Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Σε ένα αντικολλητικό ταψί λίγο μικρότερο από τα φύλλα σφολιάτας στρώνουμε προσεκτικά το ένα φύλλο, αφού πρώτα βουτυρώσουμε το ταψί. Την σφολιάτα που περισσεύει την ανασηκώνουμε στα τοιχώματα. Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο το κόβουμε περιμετρικά για να είναι 1 εκατοστό μικρότερο περίπου από την βάση του ταψιού.

Τα κομμάτια που κόψαμε τα φυλάμε χωρίς να τα καταστρέψουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε 4 φορές σε ίσες αποστάσεις κατά μήκος το φύλλο αφήνοντας περιμετρικά 3 εκατοστά περίπου. Στο πρώτο φύλλο σφολιάτας απλώνουμε ομοιόμορφα την μισή ποσότητα μοτσαρέλλας. τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πάνω στο πρώτο. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα γύρω από κάθε σχισμή. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μοτσαρέλλα.

Πάνω από κάθε σχισμή τοποθετούμε από ένα λουκάνικο βουβαλίσιο – που έχουμε ήδη σωτάρει σε ένα τηγανάκι για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά – και πιέζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λακουβίτσα στην ζύμη. Ανάμεσα στα λουκάνικα προσθέτουμε τις λωρίδες σφολιάτας που είχαμε κρατήσει δημιουργώντας κάτι σαν φωλιά. Γυρνάμε το πρώτο φύλλο που είναι στα τοιχώματα προς τα μέσα ενώνοντας τα δύο φύλλα αφού πρώτα βρέξουμε με τα δάχτυλά μας το μέσα φύλλο στις άκρες. Σε ένα ποτήρι χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε την σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια.


Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 25 – 30 λεπτά.