πένες με κιμά από πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα


Τα Βουβαλίσια πικάντικα λουκάνικα Μπόρας είναι φτιαγμένα με εκλεκτό βουβαλίσιο και χοιρινό κρέας από την φάρμα μας και με παραδοσιακή συνταγή που συγκρατεί μέσα της όλο το άρωμα και την γεύση των βοτάνων της Ελληνικής γης. Είναι ελαφρώς πικάντικα και kitchen-plusχαρακτηρίζονται από το άρωμα της καπνιστής πάπρικας. Θα τα βρείτε σε συσκευασία 6 τεμαχίων.

Υλικά για 6 άτομα: 


  • 1 συσκευασία πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα ΜΠΟΡΑΣ
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες

Για την σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μικρά καρότα
  • 500 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 200 ml άσπρο κρασί
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φρέσκος βασιλικός
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:


για τον κιμά: Αφήνουμε τα λουκάνικα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι με λεία επιφάνεια αφαιρούμε, κάνοντας μια οριζόντια τομή το έντερο από τα λουκάνικα. Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μισό κρασί. Ζυμώνουμε μέχρι να πολτοποιηθεί η γέμιση και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

για την σάλτσα : Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το μείγμα του κιμά από τα πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα ΜΠΟΡΑΣ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τσιγαριστεί καλά. katsarolaΣβήνουμε με το υπόλοιπο λευκό κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και στη συνέχεια την φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε ελάχιστό αλάτι καθώς τα λουκάνικα περιέχουν ήδη (καλύτερα να αλατίσετε στο τέλος) και την πρέζα ζάχαρης. Βράζουμε την σάλτσα με τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι. Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες 10 λεπτά πριν γίνει η σάλτσα. Τα ζυμαρικά τα βράζουμε στον μισό χρόνο που αναγράφετε στην συσκευασία. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν. Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και ξηρή παρμεζάνα Ηπείρου.


meat in fire