Βουβαλίσιος Καβουρμάς  Κερκίνης με Παστουρμά – Μπόρας

Βουβαλίσιος Καβουρμάς Κερκίνης. Υγιεινός, πολύτιμος και ελληνικός…. Μια μοναδική γευστική πρόταση από την εταιρεία “ΜΠΟΡΑΣ” που “ανακάλυψε” και καθιέρωσε την διατροφική αξία του Βουβαλίσιου κρέατος το 2000. Ο καβουρμάς “ΜΠΟΡΑΣ” είναι ο αυθεντικός βουβαλίσιος καβουρμάς Κερκίνης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ξεχωρίζει για την μοναδική του γεύση αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Στη παραδοσιακή συνταγή προσθέσαμε και παστουρμά…που απογείωσε τη γεύση!!!

sidiirosΒουβαλίσιος καβουρμάς ΜΠΟΡΑΣ

Βουβαλίσιος Καβουρμάς με παστουρμά σε πουγκί από φύλο κρούστας με ανθότυρο και ντομάτα σβησμένο με κονιάκ.

Φτιάχνουμε μια εορταστική συνταγή που θα «αρχίσει» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ο συνδυασμός του μοναδικού Βουβαλίσιου Καβουρμά Κερκίνης Μπόρας με παστουρμά μαζί με το ανθότυρο, τη ντομάτα και τα βότανα… θα σας χαρίσουν απολαυστικές μπουκιές τυλιγμένες σε πουγκί από φύλο.!!!

Υλικά για 4-6 άτομα:


  • 2 συσκευασίες  Βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης με παστουρμά – ΜΠΟΡΑ
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 Ντομάτα ώριμη
  • Φύλα δυόσμου
  • 250γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  • 250γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 250 γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 50ml κονιάκ
  • Κόκκους από ροζ γλυκό Πιπέρι
  • Αλάτι
  • κορδόνι ψησίματος

 

Προετοιμασία: 


Για τη γέμιση :

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον Βουβαλίσιο Καβουρμά με παστουρμά σε μικρά κυβάκια και το μισό δυόσμο ψιλοκομμένο και 100γρ. από το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι, τον υπόλοιπο δυόσμο, το ροζ πιπέρι και τέλος το μίγμα με το καβουρμά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Για τα πουγκιά από φύλο :

Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχτε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.

Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τον καβουρμά και το ανθότυρο στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντάς το κάνοντας ένα μικρό πουγκί. Δέστε ελαφριά με το κορδόνι ψησίματος. Επαναλάβετε μέχρι να δημιουργήσετε 12 πουγκιά.

Ψήσιμο : Βουτυρώνουμε τα πουγκιά με ένα πινέλο ( με το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε ήδη λιώσει ) και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο πιπέρι αν θέλουμε.

 


Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το βουβαλίσιο καβουρμά με βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

lista-button


Δες όλα τα συσκευασμένα προϊόντα με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης.


Αν είστε επαγγελματίας πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.

 


βουβαλίσιος καβουρμάς, βουβαλίσιο κρέας, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Print Friendly, PDF & Email