Pinsa με Καπνιστό Βουβαλίσιο σαλάμι
Καπνιστό Βουβαλίσιο Σαλαμάκι ΜΠΟΡΑΣ
Εξαιρετικό σε γεύση και σε υφή το Βουβαλίσιο σαλάμι και το ημίξηρο σαλαμάκι Μπόρας καπνίζεται με φυσικό ξύλο οξιάς και εμπλουτίζεται με φρέσκα βότανα και μυρωδικά για να σας χαρίσει στο τέλος ένα συναρπαστικό γαστριμαργικό ταξίδι.
Pinsa με Ιταλική ζύμη και καπνιστό Βουβαλίσιο Σαλάμι ΜΠΟΡΑΣ
Φτιάχνουμε μια Pinsa η οποία θεωρείτε ο “πρόγονος” της Pizza με Βουβαλίσιο καπνιστό σαλάμι ΜΠΟΡΑΣ, Χοιρινό καπνιστό μπούτι ΜΠΟΡΑΣ, mozzarella,ντομάτα μανιτάρια και μυρωδικά και το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Φυσικά…Μπόρας!!!
Υλικά για 2 Pinsa
Για τη ζύμη της πίτσας
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. αλεύρι τύπου 00
- 80γρ. αλεύρι ρυζιού
- 60γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- κρύο νερό (περίπου 2 κούπες)
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για την σάλτσα
- 1 Βουβαλίσιο Σαλαμάκι Μπόρας
- 150γρ Χοιρινό καπνιστό μπούτι Μπόρας
- 2 κσ. πελτέ ντομάτας
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μια σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 μπαλάκια φρέσκια mozzarella κομμένες σε φέτες
- 4 μικρά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- φρέσκια γλιστρίδα ή ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη σπιτική ζύμη της πίτσας:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα άλευρα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μια κουταλιά από το αλεύρι τύπου 00, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και μια κούπα χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε το μίγμα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με ελαφριές κινήσεις. Πρέπει το μίγμα που θα δημιουργήσουμε να είναι σχετικά μαλακό. Για να ζυμώνουμε καλύτερα ρίχνουμε στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις φτιάξουμε ένα ζυμάρι που σχετικά να κολλάει ακόμη στα χέρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα.
- Μόλις το μίγμα διογκωθεί αρκετά (περίπου διπλάσιο) σκεπάζουμε καλά το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες (το ανώτερο που μπορείτε να το αφήσετε είναι 72 ώρες).
- Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μισό σιμιγδάλι και λίγο ακόμη αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μπαλάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
- Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι σε ένα φτιαράκι για pizza ή ένα ξύλο κοπής αφού πρώτα το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και λίγο σιμιγδάλι. Ανοίγουμε από το κέντρο προς τα άκρα με τα δάχτυλά μας με ελαφριές κινήσεις αφού πρώτα έχουμε αλείψει τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρουμε καλά μέχρι να καραμελώσει.
- Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, λίγο πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τον πελτέ να σοταριστεί καλά και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
- Μόλις η σάλτσα κρυώσει προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Ψήσιμο:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στην μέγιστη θερμοκρασία για 15-20 λεπτά περίπου.
- Για αυθεντική γεύση σαν να ψήθηκε σε φούρνο με ξύλα τοποθετήστε στην βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψάκι ( το κλασικό ταψί που έχει ο φούρνος ) ανάποδα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.
- Σε κάθε μία Pinsa που έχουμε ανοίξει ήδη το ζυμαράκι βάζουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι και απλώνουμε καλά. Ρίχνουμε τη mozzarella σε κομματάκια, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αλλαντικά μας και στο τέλος λίγη ακόμη mozzarella και ελάχιστη σάλτσα.
- Αφαιρούμε το καυτό ταψάκι από το φούρνο και τοποθετούμε κάθε μία Pinsa με προσοχή. Ξαναβάζουμε το ταψί στη βάση του φούρνου και ψήνουμε για 5 έως 12 λεπτά ( ανάλογα με τη θερμοκρασία που μπορεί να πιάσει ο φούρνος σας ).
- Σερβίρουμε με λίγο φρέσκια ρόκα ή γλιστρίδα.
Tips:
Μπορείτε να προψήσετε μόνο τις ζυμαρένιες βάσεις Pinsa για 5 λεπτά με την ίδια διαδικασία και αφού κρυώσουν να τις καταψύξετε και να τις ξαναψήσετε με τα υλικά που θέλετε κάποια άλλη ημέρα.
Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας
Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen