Pizza με Ιταλική ζύμη και καπνιστό Βουβαλίσιο Σαλάμι ΜΠΟΡΑΣ


Εξαιρετικό σε γεύση και σε υφή το Βουβαλίσιο σαλάμι και το ημίξηρο σαλαμάκι Μπόρας καπνίζεται με φυσικό ξύλο οξιάς και εμπλουτίζεται με φρέσκα βότανα και μυρωδικά για να σας χαρίσει στο τέλος ένα συναρπαστικό γαστριμαργικό ταξίδι.

Φτιάχνουμε μια Pizza με λεπτή και τραγανή ζύμη προσθέτοντας το Βουβαλίσιο καπνιστό σαλάμι ΜΠΟΡΑΣ, mozzarella, ελιές κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά και το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!!!

Υλικά για τη ζύμη


  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό (τύπου 00)
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250ml χλιαρό νερό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για κάθε pizza


  • 150γρ. Βουβαλίσιο καπνιστό σαλαμάκι ΜΠΟΡΑΣ κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (αραιωμένο με χλιαρό νερό)
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μικρή ντομάτα σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 5 μικρές μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 μεγάλο μπαλάκι 190γρ. φρέσκια mozzarella κομμένη με το χέρι
  • λίγη φρέσκια ρόκα για το σερβίρισμα


fournos

Εκτέλεση:

  •  Ετοιμάζετε τη σπιτική ζύμη της πίτσας:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και αφήνετε μέχρι να φουσκώσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Κάνετε ένα βουναλάκι με ένα κενό στη μέση και ρίχνεται το νερό με τη μαγιά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Μόλις αρχίζει να κολλάει τότε ζυμώνετε με τα χέρια ρίχνοντας και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.
  • Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες περίπου μέχρι να γίνει διπλάσια.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη pizza. Σε ένα μπολάκι ανακατεύεται το πελτέ ντομάτας με λίγο νερό χλιαρό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη και το σκόρδο λιωμένο.
  • Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί και φουσκώσει την χωρίζετε σε 2 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας ξεκινώντας από το κέντρο και πιέζοντας προς τα έξω γυρνώντας τη ζύμη κυκλικά. Την βάζετε στο ειδικό ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε, μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί) αφού βάλετε λίγο σιμιγδάλι για να γλιστράει όταν θα τη βάλουμε στο φούρνο αλλά και να γίνει πιο τραγανή στη βάση της.
  • Σε κάθε πίτσα απλώνετε με φειδώ την σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, την mozzarella, τις φέτες από Βουβαλίσιο σαλάμι ΜΠΟΡΑΣ, τις ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού, το φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και τις ελιές κομμένες στη μέση.

Ψήσιμο:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.

Για αυθεντική γεύση σαν να ψήθηκε σε φούρνο με ξύλα τοποθετήστε στην βάση του φούρνου ένα ταψάκι ανάποδα και αφού ζεσταθεί καλά τοποθετήστε εκεί την πίτσα σας αφού βεβαιωθείτε ότι έχει πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Ψήνετε στην μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου για 6-9 λεπτά περίπου ( ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις βγει απ’ το φούρνο, ρίξτε από πάνω λίγο φρέσκο βασιλικό και λίγη φρέσκια ρόκα, βάλτε την πίτσα πάνω σε ξύλο και κόψτε την με το ειδικό εργαλείο-ρόδα. Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να ρίξετε μια-δυο σταγόνες ελαιόλαδο, πριν την απολαύσετε.

 



Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε προϊόντα με βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

lista-button


Δες όλα τα συσκευασμένα προϊόντα με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης.


Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.


Δες και τα μοναδικά μας προϊόντα από ελληνικό χοιρινό κρέας της Φάρμας μας στην Λίμνη Κερκίνη


Πάτησε εδώ για να δεις όλα τα προϊόντα από ελληνικό χοιρινό


Print Friendly, PDF & Email