vouvali_sandwitch-1

sandwich με καπνιστό βουβαλίσιο μπούτι και sauce από ξερά σύκα


Εξαιρετική σε γεύση και σε υφή το καπνιστό Βουβαλίσιο Μπούτι Μπόρας καπνίζεται με φυσικό ξύλο οξιάς και εμπλουτίζεται με φρέσκα βότανα και μυρωδικά για να σας χαρίσει στο τέλος ένα συναρπαστικό γαστριμαργικό ταξίδι. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και πολύ χαμηλά λιπαρά. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Προετοιμασία για την sauce με ξερά σύκα: Η πρόταση αυτή για την sauce με ξερά σύκα είναι μια διαδικασία απλή και θα σας δώσει την ευκαιρία να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές όπως σάλτσα για ψητό χοιρινό ή βουβάλι.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέστε 2 ή 3 ξερά σύκα ψιλοκομμένα και 1 ποτήρι κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράση και χαμηλώστε την φωτιά. Μετά από 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά η σάλτσα είναι έτοιμη. Στραγγίστε από τυχόν υγρά και προσθέστε την σάλτσα στο multi. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικου. Ανακατέψτε για λίγο. Αποθηκεύστε την sauce σε ένα γυάλινο βάζο και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Μετά από 1 ημέρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Φτιάχνουμε το sandwich: Επιλέξαμε ένα πολύσπορο ολικής ψωμάκι που αναδεικνύει με την ξεχωριστή του γεύση τον γλυκόξινο συνδυασμό της sauce και την έντονη γεύση του βουβαλίσιου καπνιστού κρέατος. Κόβουμε το ψωμάκι στην μέση και τοποθετούμε μερικά φύλλα από μαρούλι ή ρόκα αν θέλουμε. Προσθέτουμε από πάνω λίγη από την sauce και στην συνέχεια τοποθετούμε μία χοντροκομμένη φέτα από το βουβαλίσιο μπούτι. Συμπληρώνουμε με sauce και τοποθετούμε ακόμη μία φέτα. Ιδανικά προσθέσαμε αγγουράκια τουρσί σε φέτες.

Κάθε δαγκωνιά είναι μια μικρή «ένεση» ενέργειας και γεύσης… καλή απόλαυση…

Όλα τα συσκευασμένα προϊόντα με ελληνικό ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen

 

 

Print Friendly, PDF & Email