χοιρινή σεφταλιά με σάλτσα γιαουρτιού και πορτοκάλι


grill-1Η παραδοσιακή σεφταλιά ΜΠΟΡΑΣ είναι ένα εξαιρετικό προϊόν από εκλεκτό χοιρινό κρέας της φάρμας μας. Ζυμώνεται με βότανα και μυρωδικά και τυλίγεται σε χοιρινή σκέπη από ζώα της φάρμας μας μεγαλωμένα στην φύση. Στην συνέχεια καταψύχεται σε «φούρνο» κατάψυξης στους -40οC* και με τον τρόπο αυτό κρατάει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα…Στην συνταγή που ακολουθεί προσπαθήσαμε να σας δώσουμε μια εναλλακτική πρόταση πολύ εύκολη αλλά με εξαιρετική γεύση και άρωμα… * ( η διαδικασία της κατάψυξης είναι απαραίτητη για μέγιστη ασφάλεια αλλά και καλύτερη γεύση αφού όλα μας τα προϊόντα είναι χωρίς συντηρητικά). Χοιρινές σεφταλιές Μπόρας θα βρείτε αποκλειστικά στο καταστημά μας (με ένα τηλ. σας στέλνουμε την παραγγελία σας στο σπίτι) αλλά και σε επιλεγμένα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

Πριν από το ψήσιμοΓια την μαρινάδα: Ξεπαγώνουμε τις σεφταλιές σε δροσερό μέρος για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε μια απλή μαρινάδα από τον χυμό 1 πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού από ½ λεμόνι και μερικές φέτες από ψίχα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε την μαρινάδα σε ένα μπολ και τοποθετούμε προσεκτικά τις σεφταλιές για να μην ξετυλιχτούν οι σκέπες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Μετά αφαιρούμε τις σεφταλιές από την μαρινάδα και τις στεγνώνουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.

Για την σάλτσα : Τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό από 1 πορτοκάλι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα, μία κουταλιά μουστάρδας με μέλι και τέλος μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Υλικά για 4 έως 6 άτομα


8 Σεφταλιές  ΜΠΟΡΑΣ

για την μαρινάδα: Χυμό από 1 πορτοκάλι / Χυμό από 1/2 λεμόνι / 4 φέτες ψίχα πορτοκαλιού

για την σάλτσα: 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι / 1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι / Χυμό από 1 πορτοκάλι / φρέσκο δυόσμο / Αλάτι, πιπέρι / 1 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς / λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση


Ψήνουμε τις σεφταλιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά περίπου αφού πρώτα τις τοποθετήσουμε σε ταψάκι με διπλό αντίκολλητικό χαρτί ( θα απορροφήσει το λίπος της σκέπης που δεν θέλουμε ). Στην συνέχεια τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αλλάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Σε κάθε σεφταλιά απλώνουμε με ένα κουταλάκι τγ. την σάλτσα γιαουρτιού και αφού τις καλύψουμε όλες ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρούστα. Σερβίρουμε τις σεφταλιές αμέσως και προσθέτουμε στο πιάτο λίγο ξύσμα πορτοκαλιού… Συνδυάζουμε ιδανικά με πράσινη σαλάτα, αράβικες πιτούλες και κόκκινη μπύρα…

pork-logo-site

bbq