κρεατόσουπα με βουβαλίσιο κρέας και λαχανικά
Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Τη συνταγή που ακολουθεί την φτιάχνουμε όλο το χρόνο. Το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή με ένα τηλεφώνημα στο 23270 31109 μπορούμε να σας το στείλουμε εμείς. ( η αποστολή ισχύει για περιοχές που δεν υπάρχει σε καταστήματα λιανικής )
Υλικά για 6 άτομα:
- 1 kgr ποντίκι βουβαλιού και 1 κομμάτι με το κόκκαλο
4 σκελίδες σκόρδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 gr καρότα
- 1 μεγάλο σέλερυ
- σέλινο
- 2 μεγάλες πατάτες
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε κατσαρόλα με κρύο νερό προσθέτουμε το κρέας και το κομμάτι με το κόκκαλο αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, σκεπασμένη, για 2 ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την γλυκιά πάπρικα. (ξαφρίζουμε στην αρχή). Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Ψήσιμο: Το βουβαλίσιο κρέας είναι από την φύση του ( καθώς τα βουβάλια είναι ελεύθερης βοσκής ζώα ) λίγο πιό σκληρό από το μοσχαρίσιο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να προβράσετε το βουβαλίσιο κρέας σε χύτρα για 15 λεπτά περίπου.