Λουκάνικα Τζουμαγιάς Μπόρας

Γρήγορη και νόστιμη συνταγή με τα παραδοσιακά λουκάνικα Τζουμαγιάς Μπόρας


Τα παραδοσιακά λουκάνικα Τζουμαγιάς φτιάχνονται από ζουμερό χοιρινό κρέας από την φάρμα μας και ζυμώνονται με φρέσκα βότανα και μυρωδικά αναδεικνύοντας έτσι την γλυκιά γεύση του χοιρινού. Τα διαθέτουμε φρέσκα αλλά και κατεψυγμένα.pork-logo-site

Λουκάνικα Τζουμαγιάς Μπόρας

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 6 λουκάνικα Τζουμαγιάς Μπόρας
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • πιπέρι, αλάτι
  • μουστάρδα με μέλι
  • 4 πατάτες

Εκτέλεση:


Βράζουμε τις πατάτες σε νερό που θα τις σκεπάζει για 10 λεπτά. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα Τζουμαγιάς κομμένα ή ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν και από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Μετά από 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε μια κουταλιά μουστάρδα με μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ακόμη χωρίς καπάκι. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Λουκάνικα Τζουμαγιάς Μπόρας