Βουβαλίσιο ποντίκι με λαχανικά, εστραγκόν και δενδρολίβανο


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες τηνkatsarola περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Η συνταγή που ακολουθεί την φτιάχνουμε όλο το χρόνο και μάλιστα την άνοιξη και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερα φρέσκα λαχανικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λαχανικά της συνταγής με αυτά της αρεσκείας μας.

Υλικά για 5 άτομα: 


  • 1 kgr βουβαλίσιο ποντίκι ή κότσι κομμένο κάθετα
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 800 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο ή βουβαλίσιο βούτυρο
  • 60 gr εστραγκόν
  • μαϊντανό
  • σέλινο
  • 1κλαράκι δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ζεματίζουμε σε νερό που σιγοβράζει για 15΄. Το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα καρότα σε κύβους, τις πατάτες, το σκόρδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μαϊντανό, το prepareεστραγκόν, το κρασί και τα κοτσάνια του σέλινου (κομμένα γύρω στα 3cm).
Προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας, το δεντρολίβανο (χωρίς να το κόψουμε), βούτυρο βουβαλίσιο ή, αν δεν έχουμε, ελαιόλαδο και δυναμώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.


fournosΨήσιμο: Το βουβαλίσιο κρέας είναι από την φύση του ( καθώς τα βουβάλια είναι ελεύθερης βοσκής ζώα ) λίγο πιό σκληρό από το μοσχαρίσιο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να προβράσετε το βουβαλίσιο κρέας σε χύτρα για 15 – 20 λεπτά περίπου.

 

meat in fire