Πικάντικη σούπα με βιολογικά λαχανικά και μίνι φασολάκια


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες τηνkatsarola περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Η συνταγή που ακολουθεί την φτιάχνουμε όλο το χρόνο και μάλιστα την άνοιξη και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερα φρέσκα λαχανικά.

Υλικά για 6 άτομα: 


  • 1 kgr ποντίκι βουβαλιού
  • 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • cook-box4 σκελίδες σκόρδο
  • 300 gr μίνι καροτάκια
  • 300 gr μικρά, σφιχτά κολοκυθάκια
  • 300 gr αμπελοφάσουλα (κομμένα κατά μήκος, 4cm)
  • 250 gr κεχρί (θα βρούμε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων) ή 200 gr βρασμένο στάρι
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • ταμπάσκο (αν μας αρέσουν τα καυτερά)

Εκτέλεση:


Κόβουμε το κρέας φέτες κάθετα προς τις ίνες του, προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας και το βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σε κατσαρόλα kitchen-plusμε κρύο νερό προσθέτουμε το κρέας και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, σκεπασμένη, για 2 ώρες. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα ακόμα. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται λίγο νερό, τα κολοκυθάκια ολόκληρα και τα αμπελοφάσουλα, το κεχρί ή το προβρασμένο στάρι. Βράζουμε για 45΄ ακόμα. Ύστερα προσθέτουμε το βασιλικό το σέλινο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10΄ ακόμα. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ταμπάσκο.


υλικά για τη μαρινάδα: κοτσάνια ελληνικού σέλινου – καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη – σησαμέλαιο – δάφνη – θυμάρι φρέσκο


fournosΨήσιμο: Το βουβαλίσιο κρέας είναι από την φύση του ( καθώς τα βουβάλια είναι ελεύθερης βοσκής ζώα ) λίγο πιό σκληρό από το μοσχαρίσιο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να προβράσετε το βουβαλίσιο κρέας σε χύτρα για 15 – 20 λεπτά περίπου.

meat in fire