Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!! 


Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές. Δείτε παρακάτω τη συνταγή μας, βουβάλι Κερκίνης στιφάδο.

Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας


*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέαςθρεπτική αξία βουβαλίσιο κρέας Μπόρας, βουβάλι Κερκίνης στιφάδο, κρέας, κρέας στιφάδο, συνταγές με βουβαλίσιο κρέας, συνταγές με βουβάλι, βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

Βουβαλίσιο κρέας  Κερκίνης στιφάδο, μια αγαπημένη συνταγή με ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα.


Φτιάξαμε μια αγαπημένη συνταγή με ελληνικό βουβάλι Κερκίνης  ιδανική για ένα ξεχωριστό τραπέζι με καλούς φίλους και καλό κρασί. Το βουβαλίσιο κρέας έδωσε ξεχωριστή γεύση σε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας… Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας σπάλα ή χτένι σε κομμάτια ΜΠΟΡΑΣ
  • cook-box1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  • φύλλα από σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 6 ντοματίνια
  • ελαιόλαδο ( περίπου 5 κ.σ )
  • 1 ποτήρι μεγάλο κόκκινο κρασί ξηρό
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι.
  • 1/3 της κούπας κονιάκ.
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 2 φύλλα δάφνης.
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι.
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:


Βάζουμε το Βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι από το βράδυ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το βγάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα και το στραγγίζουμε.

Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για Βουβάλι Κερκίνης στιφάδο, ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.

Μην βάλετε το κρέας όλο μαζί, καλύτερα να το κάνετε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του. Όταν ολοκληρώσετε, αφαιρέστε το με μία τρυπητή κουτάλα, απλώστε το σε μία πιατέλα, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη.

Χαράξτε τα κρεμμυδάκια σταυρωτά, και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε τα στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσατε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε στη συνέχεια τα φύλλα σέλερυ και σοτάρετε, στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, την ζάχαρη, το κονιάκ, το κρασί και το ξύδι, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Ρίξτε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέστε τα ντοματίνια ολόκληρα, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Περιμένετε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε το στιφάδο για 1 με 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέστε επιπλέον ζωμό λαχανικών όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει. Σερβίρετε το στιφάδο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή και σκέτο με φρυγανισμένο ψωμί…


Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.

Βουβαλίσιο κρέας ΜΠΟΡΑΣ


Δες και τα μοναδικά μας προϊόντα από ελληνικό χοιρινό κρέας της Φάρμας μας στην Λίμνη Κερκίνη


Πάτησε εδώ για να δεις όλα τα προϊόντα από ελληνικό χοιρινό


 

 

Print Friendly, PDF & Email