Βουβαλίσια κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο και σπαγγέτι. 


Φτιάχνουμε βουβαλίσια κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο από 100% ελληνικό βουβαλίσιο κιμά Μπόρας.  Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!! Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει σε συνδυασμό με τα μακαρόνια που όλοι μας αγαπάμε!!!

Υλικά για 4 άτομα


Για τα κεφτεδάκια:

  • 600γρ βουβαλίσιο κιμά ΜΠΟΡΑ (1 συσκευασία)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κσ γιαούρτι
  • 2 κσ νιφάδες βρώμης ( σε σκόνη )
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό

Για την σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καρότα
  • 500 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 70 ml άσπρο κρασί
  • 3κσ ελαιόλαδο ή βουβαλίσιο βούτυρο
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 50 ml γάλα πλήρες
  • φρέσκος βασιλικός
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1κγ κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:


Για τα Βουβαλίσια κεφτεδάκια :

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο νερό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. (αυτό το κάνουμε για να μην έχει έντονη γεύση και να δώσει μια γλυκύτητα στο μίγμα). Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά και προσθέτουμε το ξύδι και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σε ένα μικρότερο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τις νιφάδες βρόμης και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το Βουβαλίσιο κιμά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα επάνω με ελαφριές κινήσεις. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου σκεπασμένο με μεμβράνη για να ξεκουραστεί.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

 Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και περνάμε τα καρότα στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι προσθέτοντας μόνο αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με τα καρότα. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην «αρπάξει» προσθέτοντας το κύμινο και το πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα (περασμένη στο τρίφτη) χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.


Εκτέλεση: 

Πλάθουμε τη ζύμη του κιμά κατευθείαν από το ψυγείο σε μεγάλα Βουβαλίσια κεφτεδάκια από 100% ελληνικό βουβαλίσιο κιμά – Μπόρας. Τα τοποθετούμε σε ένα σχετικά μικρό και βαθύ ταψάκι ( για να καταφέρουμε να καλύψουμε με τη σάλτσα ). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τη σάλτσα στο ταψάκι. Κλείνουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα τοποθετούμε τα μακαρόνια σπαγγέτι και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια ένα, ένα και στη συνέχεια περιχύνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγη κεφαλοτύρι τριμμένο και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.


Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen


Μάθε περισσότερα για το Βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης


Δείτε περισσότερες συνταγές με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης 


Print Friendly, PDF & Email