βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, βουβαλισιο κρεας Κερκινης, βουβάλι, Μπόρας, Κερκίνη, βουβάλι Κερκίνης, Σπαλομπριζόλα, Black Buffalo Striploin

Βουβαλίσια μπριζόλα Κερκίνης με σάλτσα ροδιού


Η βουβαλίσια μπριζόλα Κεκρίνης Μπόρας είναι μοναδική. Η γεύση της είναι ξεχωριστή και δεν θυμίζει σε τίποτα καμία άλλη. Είναι περιορισμένη σε ποσότητα και επιλεγμένη από ξεχωριστά βουβάλια. Η διαδικασία φυσικής ωρίμανσης (σίτεμα) που ακολουθούμε για 30 ημέρες τουλάχιστον διασφαλίζει την ποιότητα και δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ιδανικά ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται με sauce γιαουρτιού ή jack daniels sauce ή με φρέσκα μυρωδικά και ψητά λαχανικά.Το βουβαλίσιο κρέας είναι συνώνυμο του υγιεινού. Έχει την μικρότερη ποσότητα χοληστερόλης από όλα τα άλλα κρέατα και τον περισσότερο σίδηρο.

grill Η βουβαλίσια μπριζόλα έχει έντονη γεύση και χρώμα, δίνοντας μια ξεχωριστή γαστριμαργική νότα στο ΒΒQ σας. Η συνταγή που ακολουθεί με βουβαλίσια μπριζόλα Κερκίνης είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την εκτελέσετε στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Υλικά για 2 άτομα: 


  • 2 μεγάλες βουβαλίσιες μπριζόλες ΜΠΟΡΑΣ.
  • σπόρια από 1 ρόδι.
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο.
  • 2 κσ βουβαλίσιο βούτυρο.
  • 1κσ εcook-boxλαιόλαδο.
  • 1+1/2 ποτήρι χυμό ροδιού.
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλου.
  • 1κσ πετιμέζι σταφυλιού.
  • αλάτι, ροζ πιπέρι.

Προετοιμασία:


Μαρινάρουμε τη βουβαλίσια μπριζόλα Κερκίνης μας σε μία λεκανίτσα με τον χυμό από το ρόδι, ψικοκομένο κόλιανδρο ( μόνο τα κοτσανάκια ), το πετιμέζι, τα φύλλα φασκόμηλου για 3 ώρες τουλάχιστον. Στην συνέχεια τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κρατάμε την μαρινάδα.

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε την βουβαλίσια μπριζόλα και σε ένα kitchen-plusμεγάλο αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει καλά και προσθέτουμε την μπριζόλα. Τη ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τέλος το βουβαλίσιο βούτυρο, το ροζ πιπέρι και τον κόλιανδρο ψιλοκομένο. Σβήνουμε με την μαρινάδα ( αφού πρώτα την σουρώσουμε ) και χαμηλώνουμε την φωτιά, ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βγάζουμε τη βουβαλίσια μπριζόλα σε μια μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε λίγο ροζ πιπέρι, τα σπόρια από το ρόδι και αφού δέσει αρκετά η σάλτσα ροδιού περιχύνουμε την ποσότητα που θέλουμε. Σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι.


fournosΨήσιμο: Μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες και στη σχάρα ή στο φούρνο και να ετοιμάσετε την σάλτσα ξεχωριστά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο καλοψημένες τις θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε να τις κρατήσετε ζουμερές και 10-15 λεπτά είναι αρκετά.

 

 


 

Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε όλα τα προϊόντα από ελληνικό βουβαλίσιο κρέας

lista-button


 

Αν είστε επαγγελματίας πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.


 

 

 

βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, βουβαλισιο κρεας Κερκινης, βουβάλι, Μπόρας, Κερκίνη, βουβάλι Κερκίνης, Σπαλομπριζόλα, Black Buffalo Striploin