Βουβαλίσια σουτζουκάκια

Βουβαλίσια σουτζουκάκια με σάλτσα στο φούρνο και πατάτες. 


Φτιάχνουμε βουβαλίσια σουτζουκάκια και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!!! Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά για 2-3 άτομα


  • 1 συσκευασία Βουβαλίσια σουτζουκάκια ΜΠΟΡΑΣ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καρότα
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 350 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 6 φέτες ντομάτας στρόγγυλες χοντροκομμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 70 ml άσπρο κρασί
  • 4κσ ελαιόλαδο ή βουβαλίσιο βούτυρο
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • 50 ml γάλα πλήρες
  • φρέσκος βασιλικός
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1κγ κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:


Για τα Βουβαλίσια σουτζουκάκια : 

Βγάζουμε τα βουβαλίσια σουτζουκάκια από τη συσκευασία τους και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στη συντήρηση του ψυγείου από βραδύς. Λίγο πριν τα μαγειρέψουμε τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα πριν.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

 Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και περνάμε τα καρότα στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι προσθέτοντας μόνο αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με τα καρότα και τις πιπεριές κέρατο κομμένες σε κομμάτια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην «αρπάξει» προσθέτοντας το κύμινο και το πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα (περασμένη στο τρίφτη) χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.


Εκτέλεση: 

 Τοποθετούμε τα βουβαλίσια σουτζουκάκια πάνω στις ροδέλες ντομάτας ( το κάθε ένα σε μια ) σε ένα σχετικά μικρό και βαθύ ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρώς ( για να καταφέρουμε να καλύψουμε με τη σάλτσα ). Προσθέτουμε και τις κυδωνάτες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.  Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τη σάλτσα στο ταψάκι. Κλείνουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.


Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen


Μάθε περισσότερα για τα προϊόντα με βουβαλίσιο κρέας


Δείτε περισσότερες συνταγές με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης 


Print Friendly, PDF & Email