Βουβαλίσιο κρέας με μελιτζάνες ΜΠΟΡΑΣ

Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης με μελιτζάνες και κάπαρη


Το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό… αλλιώς!!! Φτιάξαμε μια συνταγή με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης και μελιτζάνες… φύλλα κάπαρης… σβησμένο με ούζο!!! Σίγουρα αυτή η συνταγή θα σας πάρει λίγο παραπάνω ώρα αλλά αξίζει να τη φτιάξετε και να τη προσφέρετε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι στους αγαπημένους σας…

Υλικά για 6-8 άτομα


Για το κρέας:

  • 1 κιλό Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης ΜΠΟΡΑΣ (1 συσκευασία ποντίκι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 200γρ. αγελαδινό γιαούρτι ( παραδοσιακό )
  • 3 κσ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:

  • 4 μελιτζάνες (3 μεγάλες και 1 μικρή)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κάπαρη και καπαρόφυλλα τουρσί
  • 500 gr ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50ml ούζο
  • 5κσ ελαιόλαδο
  • 1κσ πελτέ ντομάτας
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml γάλα πλήρες ( ή 30ml συμπυκνωμένο )
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις μελιτζάνες:

  • χοντρό αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Προετοιμασία:


Για το Βουβαλίσιο κρέας ΜΠΟΡΑΣ :

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης κομμένο σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε το γιαούρτι ( μαζί με την πέτσα του ), το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τοποθετούμε όλο το μείγμα σε σακούλα για τρόφιμα την οποία κλείνουμε πολύ σφιχτά να μην υπάρχει πολύ αέρας. Βάζουμε τη σακούλα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

 

Για τις 3 μεγάλες μελιτζάνες:

 Για να γίνουν οι μελιτζάνες πιο μαλακές και ελαφριές χωρίς ίχνος πίκρας, ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια έτσι ώστε όλα να έχουν και το φλούδι. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ανακατεύουμε καλά.

Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για μια ώρα περίπου για να βγάλουν τα υγρά τους και να γλυκαίνουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά. Τέλος, τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Για τη 1 μικρή μελιτζάνα: 

Τη μικρότερη μελιτζάνα την καπνίζουμε σε γκάζι ή στο grill του φούρνου όπως κάνουμε για τη μελιτζανοσαλάτα. Αφαιρούμε τη ψίχα όσο είναι ζεστή και σε ένα μπολ την ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ένα σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Κρατάμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.


Εκτέλεση για τη σάλτσα: 

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.  Αφαιρούμε από τη σακούλα το κρέας μαζί με τη μαρινάδα χωρίς όμως τα κρεμμύδια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ξανά και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια αλευρώνουμε το κρέας καλά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά.
  3. Το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα από τη ψητή μελιτζάνα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του και προσθέτουμε το κρέας.
  4. Αφήνουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη κάπαρη με τα καπαρόφυλλα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το πελτέ.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας, αλάτι, πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει μια καλή βράση και ψήνουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας συχνά.

Εκτέλεση για τις μελιτζάνες: 

  1. Αφού οι μελιτζάνες μας έχουν στραγγίσει εντελώς τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί αφού πρώτα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τελικό στάδιο: 

  1. Αφού δοκιμάσουμε ότι το κρέας μας είναι μαλακό το αφαιρούμε από τη σάλτσα σε ένα μπολ με καπάκι και στη συνέχεια βάζουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες. Δεν ανακατεύουμε απλά ανακινούμε τη κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα προσθέτοντας και το γάλα.

  2. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου (θέλουμε να μη λιώσουν τελείως οι μελιτζάνες). Στο τέλος ρίχνουμε και το κρέας και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι.

  3. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και λίγο φρέσκο θυμάρι…

 


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen


 

Δες και τα μοναδικά μας προϊόντα από ελληνικό χοιρινό κρέας της Φάρμας μας στην Λίμνη Κερκίνη


Πάτησε εδώ για να δεις όλα τα προϊόντα από ελληνικό χοιρινό


 

Print Friendly, PDF & Email