Βουβαλίσιος Κιμάς Κερκίνης σε γεμιστά κοχύλια στη γάστρα


Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι με ελληνικό βουβαλίσιο κιμάς Κερκίνης. Ο ελληνικός βουβαλίσιος κιμάς Κερκίνης φτιάχνεται από εκλεκτά κομμάτια βουβαλίσιου κρέατος, έχει μόνο 10% λιπαρά και όλες τις διατροφικές αξίες του ελληνικού βουβαλίσιου κρέατος, υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά!!!. Θα τον βρείτε σε ασφαλή συσκευασία 600γρ. σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Υλικά για 4 άτομα: 


  • 1 συσκευασία (600γρ) Βουβαλίσιος κιμάς Κερκίνης – ΜΠΟΡΑΣ
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες στο τρίφτη (ή 2 συσκευασίες κονκασέ)
  • 2 συσκευασίες φρέσκια mozzarella ( 2x125gr)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 3κσ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ Βούτυρο
  • 70 ml γάλα πλήρες (1/3 φλυτζάνι περίπου)
  • φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βουβαλίσιος κιμάς Κερκίνης

Εκτέλεση:


Για την γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια ρίχνουμε το Βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης ΜΠΟΡΑΣ. Με ένα πιρούνι φροντίζουμε να τον “σπάσουμε” έτσι ώστε να σοταριστεί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ο κιμάς βγάλει τα “υγρά” του προσθέτουμε τη ντομάτα και την πιπεριά σε μικρές λωρίδες. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση για 5 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά περίπου.
Θέλουμε ο Βουβαλίσιος κιμάς να έχει αρκετή υγρασία έτσι προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Βράζουμε τα κοχύλια στο μισό χρόνο από αυτόν που λέει η συσκευασία, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλάτι και μία κ.σ. ελαιόλαδο.

Πριν σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν. Μόλις κρυώσει και η σάλτσα με το Βουβαλίσιο κιμά και τα κοχύλια, σε μία γάστρα τα τοποθετούμε προσεκτικά αφού τα γεμίσουμε με ένα μικρό κουτάλι με τον Βουβαλίσιο κιμά προσθέτοντας σε κάθε κοχύλι και ένα μικρό κομματάκι mozzarella. Στη σάλτσα που περίσσεψε προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτοντας σταδιακά και το νερό που κρατήσαμε από τα κοχύλια. Περιχύνουμε τη σάλτα στα κοχύλια στη γάστρα και προσθέτουμε το μισό βασιλικό και την υπόλοιπη mozzarella σε μικρά κομμάτια.

Ψήσιμο: Σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε με το καπάκι κλειστό για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια για 5 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου και να “τραβήξουν” τα ζυμαρικά την υπόλοιπη σάλτα και σερβίρουμε προσθέτοντας τον υπόλοιπο βασιλικό.

Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης


Αν είστε ιδιώτης πατήστε εδώ για να δείτε που θα βρείτε τα προϊόντα μας

lista-button


Αν είστε επαγγελματίας. Πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα μας για εστιατόρια και delicatessen

 

Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης

 

Print Friendly, PDF & Email