Πεϊνιρλί με Βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης
Πεϊνιρλί με Βουβαλίσιο Κιμά Κερκίνης και mozzarella
Φτιάξαμε το αγαπημένο σε όλους πεϊνιρλί και το γεμίσαμε με μαγειρεμένο βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης και mozzarella!!! Το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα γίνει το αγαπημένο σας snack. Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!
Μοναδικός βουβαλίσιος κιμάς Κερκίνης σε νέα ασφαλή συσκευασία 600γρ. από 100% ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης – Μπόρας.
Ο βουβαλίσιος κιμάς Κερκίνης Μπόρας φτιάχνεται από επιλεγμένο ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Μπόρας. Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.
Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας
Υλικά για 4 μεγάλα ή 6 μεσαία Πεϊνιρλί :
- 1 συσκευασία Βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης – ΜΠΟΡΑ
- 4 ή 6 κτψ. ή προψημένες μεγάλες βάσεις πεϊνιρλί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 Ντομάτες ώριμες
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 πιπεριές chili μέτρια πικάντικες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- μπαλάκια φρέσκιας mozzarella ( 1 σε κάθε πεϊνιρλί )
- λίγο φρέσκο βούτυρο
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 50 ml γάλα πλήρες
- Φρέσκο μαϊντανό
- θυμάρι
- Πιπέρι
- κύμινο
- Αλάτι
Προετοιμασία:
Σε ένα τηγάνι προθερμασμένο ρίχνουμε μαζί το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές και σκεπάζουμε για να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τις πιπεριές chili επίσης ψιλοκομμένες και χωρίς τα σπόρια ( αν θέλουμε η γέμιση να είναι πιο καυτερή βάζουμε μερικά ), το θυμάρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το κύμινο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον Βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης και φροντίζουμε να “σπάσει” με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και χωρίς καπάκι μέχρι να τραβήξει το μίγμα όλα τα υγρά του. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να κρυώσει ο κιμάς.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις βάσεις πεϊνιρλί και στη συνέχεια βάζουμε μοιρασμένη τη μισή mozzarella στην βάση. Προσθέτουμε το μίγμα με τον βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης και στη συνέχεια από πάνω την υπόλοιπη mozzarella.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά περίπου στους 180 αν πρόκειται για φρέσκια ζύμη πεϊνιρλί η για 10 – 15 λεπτά αν πρόκειται για προψημένη.
Πατήστε για να δείτε που θα βρείτε το βουβαλίσιο καβουρμά με βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης
Δες όλα τα συσκευασμένα προϊόντα με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης.
Αν είστε επαγγελματίας πατήστε εδώ για να συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για όλα τα προϊόντα του καταλόγου μας.